U Prijedoru će u ponedjeljak početi smjena dugogodišnjih direktora u lokalnim preduzećima, a koji su pretežno kadar DNS, te će na ove funkcije biti imenovani novi vršioci dužnosti direktora.

Srpskainfo otkriva imena ljudi koji će biti imenovani za vršioce dužnosti direktora, nakon smjene aktuelnih direktora.

Sa mjesta direktora JU “Dom zdravlja” Prijedor biće smijenjena Slavica Popović koja je dugogodišnji kadara DNS, te je sada i odbornik ove partije u lokalnom parlamentu.

FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Slavica Popovic

Nakon 10 godina Popovićevu će u direktorskoj fotelji da zamijeni diplomirani pravnik iz SNSD Slobodan Javor, koji je takođe odbornik u lokalnom parlamentu.

Diplomirani pravnik iz SNSD, Tatjana Brdar napušta radno mjesto pravnika u “Vodovodu”, te dolazi na mjesto direktora u prijedorskom vrtiću „Radost“.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Tatjana Brdar

Sa ove funkcije prethodno će biti razriješena Gordana Jekić koja je kadar DNS.

Sa funkcije direktora u Sportskoj dvorani „Mladost“ biće razriješen Duško Rajilić koji je kadar SDS i imenovan je za direktora u junu 2019.

Nakon što on bude razriješen, za vršioca dužnosti direktora dvorane „Mladost“ biće imenovana diplomirana ekonomistkinja Tijana Bereta-Jacišin koja je kadar Ujedinjene Srpske.

Socijalistička partija će dobiti direktorska mjesta u “Gradskoj apoteci” i „Pozorištu“ Prijedor. Sa funkcije direktora u Gradskoj apoteci biće razriješen Milan Kubat, a za direktora biće imenovan diplomirani pravnik Vladimir Stakić.

Umjesto Zorana Baroša u fotelju direktora prijedorskog „Pozorišta“ sjeda glumac Srđan Knjeginjić.

Na narednoj sjednici Skupštine grada novog direktora dobiće i prijedorska galerija „Sreten Stojanović“ kojeg nije imala nakon smrti bivšeg direktora Tihomira Ilijaševića. Za direktora galerije „Sreten Stojanović“ trebalo bi da bude imenovan magistar muzičko-instrumentalne umjetnosti Aleksandar Drinić koji je kadar SNSD.

FOTO: FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Aleksandar Drinić

Ove kadrovske promjene su na dnevnom redu četvrte redovne sjednice Skupštine grada Prijedora koja je zakazana za 15. mart.

Pored toga, tokom ovog mjeseca nove direktore trebalo bi da dobiju i „Toplana“, „Komunalno preduzeće“, „Autotransport“ i „Kozarski vjesnik“.

Umjesto Zorana Knežević iz DNS, direktor „Toplane“ biće Duško Miletić predsjednik GO SPS i odbornik ove partije u Prijedoru.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Duško Miletić

Iz SPS dolazi i novi direktor u „Autotransport“. Miću Rokvića u direktorskoj fotelji zamijeniće Bogoljub Marmat.

Dugogodišnjeg direktora u prijedorskom „Komunalnom preduzeću“ Duju Milanka (DNS) zamijeniće Dalibor Grabež koji je predsjednik GO PDP i odbornik ove partije u Skupštini grada Prijedora.

Takođe će i dugogodišnjeg direktora u „Kozarskom vjesniku“ Zorana Sovilja zamijeniti novi direktor kojeg će da predloži SP.

Izvor: Srpskainfo