Da je zapravo Milov glasnogovornik pokazala je činjenica da mu je upravo njegova RTCG dala veliki prostor kako da bi se njegove optužbe što dalje čule

Lider Narodnog pokreta u Crnoj Gori, kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović očito po nalogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića pokušava da udari na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Da je zapravo Milov glasnogovornik pokazala je činjenica da mu je upravo njegova RTCG dala veliki prostor kako da bi se njegove optužbe što dalje čule. Tako je upravo sa te televizije Daka upro prstom u srpskog predsednika.

– Atentat na mene i našeg preosvešćenog episkopa Joanikija je izvela grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedela. To je grupa uzrok mnogih nesreća, a luda je glavni organizator svih pogibija. On se zove Aleksandar Vučić – rekao je čitajući nemušto s papira Davidović.

Ali trbuhozborac Milo nije uvežbao ovu predstavu sa svojim lutkom, jer Daka nije umeo ni da pročita to što mu je napisano a kamoli da ponudi bilo kakav dokaz osim svoje reči. Koliko vredi ovo što je pročitao Milov lutak i švercer oružjem, duvanom i naftom koji ponovo radi za njega?

Daka Davidović, Foto: Printscreen/Youtube

Koliko vredi reč čoveka koji osim šverca cigareta i nafte, dugo posluje u oblasti distribucije naoružanja i vojne opreme na tržište zemalja pod međunarodnim embargom?

Pitanje je samo koliko je Daka koštao Mila.

A njegove optužbe već je demantovao i sam vladika Joanikije koji je izjavio da je uveren da je to što je rekao laž.

– Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime, pošto mu takvo ovlašćenje nikada nisam dao. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu 2019, uveren sam da predsednik Srbije sa tim nema nikakve veze – nedvosmislen je bio Joanikije.

I sam predsednik Vučić se oglasio povodom ovih Dakinih tvrdnji.

– On može da govori šta hoće, ali on to nije govorio samo zbog sebe. On mora da pomogne gospodinu Đukanoviću, ali sve prikriveno. To je toliko glupo i besmisleno – kratko je rekao Vučić.

Izvor: Objektiv.rs