Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je danas mjesnu zajednicu Gornja Lamovita, gdje je sa mještinama razgovarao o aktuelnim životnim pitanjima i problemima na selu.

– Ovdje je u toku izgradnja društvenog doma, a ugovor je potpisan u novembru prošle godine upravo na inicijativu predsjednika Savjeta mjesne zajednice, koji je sve ovo i pokrenuo – naveo je Pavlović.

On je rekao da je vrijednost radova veća od 300.000 KM, te naglasio da mještani na taj objekat čekaju više od 40 godina.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Lamovita Dalibor Lajić naveo je da na ovom području živi oko 2.500 stanovnika, za koje je ovo kapitalni objekat za opstanak života na selu.

– Zahvalni smo gradonačelniku koji će omogućiti sredstva, a i njegova današnja posjeta nam je garancija da će ovaj objekat biti završen i da će biti u funkciji u naredne tri do četiri godine, budući da je riječ o zaista velikom objektu – istakao je Lajić.

On je dodao da će u novom domu biti mjesta i za regionalnu kancelariju Lamovite i Bistrice, koja je trenutno smještena u obližnjoj ambulanti porodične medicine, a planirani su i drugi sadržaji za poboljšanje kvaliteta društvenog života svih generacija Gornje Lamovite.

Autor: RTRS