Lider DNS Nenad Nešić pozvao je SNSD da pored Miloša Lučića smijeni i ministra spoljne trgovine i ekonoskih odnosa u Savjetu ministara BiH Stašu Košarca (SNSD). Istakao je da je smjena Lučića dokaz da SNSD ima dvostruke aršine, te da srpski nacionalni interes nije jednak interesu SNSD.

Pozivam SNSD i njegove satelite, da zajedno sa gospodinom Lučićem smijene i Košarca i da iskoriste to jedinstvo koje su ostvarili s SDA, da pokažu da su makar malo moralni. Da pokažu da srpski nacionalni interes nije jednak samo interesu SNSD rekao je Nešić.

Nešić je za Srpskainfo podsjetio da kada je nakon korona žurke bilo riječi o smjeni Košarca, predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio da to nije moguće izvesti jer bi na njegovo mjesto došao zamjenik iz reda bošnjačkog naroda, te da nije siguran da bi SDA dozvolila izbor novog kadra iz RS.

– Kako sada kada je u pitanju Lučić ne postoji ista bojazan? I njegov zamjenik je Bošnjak – upitao je Nešić.

On je dodao da je smjena gospodina Lučića dokaz da SNSD ima dvostruke aršine.

– Sada se jasno vidi ko sarađuje sa SDA i ko može obezbjediti podršku. Kolika je bila priča da se ne može smijeniti gospodin Košarac, kolika je to bila mogu slobodno da kažem – laž od strane SNSD. Ako su imalo moralni neka zajedno u paketu sa Lučićem smijene i Košarca, kao i Ilića koga je već Predstavnički dom smijenio i neka tako pokažu da vode računa o narodu i o Republici Srpskoj – rekao je Nešić.

Podsjećamo, zvanično obrazloženje za smjenu Lučića je to što je njegova partija DNS izašla iz vlasti na nivou BiH i Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo