Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković reagovao je na današnju odluku Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS i na svojoj Fejsbuk stranici napisao da se vrši odabir bagera koji će završiti posao u vezi objekta “Kajak terase”.

Nalazimo se u procesu izbora bagera koji će završiti posao u vezi objekta kajak terasa. Imamo plan B, za koji nam ne trebaju ni Srebrenke, ni Golić, niti lažna privatizovana ministarstva. Znajući da će reakcija Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije biti ovakva, naše alternativno rješenje za zadržavanje spornog zemljišta je, prema regulacionom planu, za povratak naše imovine, pokrenuli smo prije nekoliko dana. Ta procedura će biti privedena kraju tokom naredne sedmice – napisao je.

 

Dio restorana “Kajak”, u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića, izgrađen je, kako je ranije istakao Stanivuković na gradskom zemljištu i bez ikakvih dozvola, te je najavljeno njegovo rušenje.

Međutim, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju poništilo je rješenje Grada Banjaluka kojim se nalaže rušenje ugostiteljskog objekat “Kajak terase” i vratilo nadležnom odjeljenju Gradske uprave ovaj slučaj na ponovno odlučivanje.

Mnistar Srebrenka Golić je navela je ovo ministarstvo uvažilo urgenciju gradonačelnika Banjaluke i prioritetno donijelo odluku o ovom pitanju.

Izvor: Srpskainfo