U Prijedoru je u posljednja 24 sata potvrđen virus kod 20 osoba, a trenutno su 84 osobe pozitivne na virus korona.

Ovo je saopštio načelnik Štaba za vanredne situacije grada Prijedora Dušan Vranješ u svom izlaganju na današnjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

– U Prijedoru je do sada bilo 1.368 sa pozitivnim testom, 1.209 se oporavilo, a 75 preminulo. Trenutno su 143 osobe pod zdravstvenim nadzorom – izjavio je Vranješ.

Direktor bolnice “Dr Mladen Stojanović” i odbornik SNSD Andrija Vukotić rekao je da je tokom novembra na bolničkom liječenju bilo oko 90 pacijenata.

– U zadnje dvije nedjelje je veći broj pacijenata i pregleda, situacija se pogoršala. Smatram da bi trebalo uvesti strože mjere, ljudima to ne dolazi do ušiju. Danas imamo 42 pacijenta na liječenju, ali ako se situacija pogorša moraćemo staviti u funkciju i peti sprat bolnice – rekao je Vukotić.

Odbornik DNS Goran Predojević koji je inače ljekar u prijedorskoj bolnici je istakao da su svu zaposleni u Kovid sistemu umorni i da ne mogu koristiti godišnje odmore jer ih nema ko mijenjati.

– Vakcinacija mora biti sveobuhvatna i brza, ako ne bude razviće se novi sojevi i ništa nećemo napraviti -istakao je Predojević.

Odbornik Azra Pašalić (PDA) koja je pedijatar u prijedorskom Domu zdravlja izjavila je da se ona vakcinisala u Srbiji.

– Zahvaljujem Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću koji je omogućio da se vakcinišu zdravstveni radnici iz Republike Srpske i Federacije BiH, žao mi je što nije više išlo zdravstvenih radnika odavde da se vakciniše u Srbiju jer bi ostalo više vakcina ovdje za građane – izjavila je Pašalićeva.

Ona je dodala da je oduševljenja organizacijom vakcinisanja u Srbiji.

Nakon što su odbornici usvojili informaciju o epidemiološkoj situaciji, usvojene su i odluke o bratimljenju Prijedora sa opštinom Inđijom u Vojvodini, te odluka o bratimljenju sa Sisertskim gradskim okrugom u Ruskoj Federaciji.

Izvor: Srpskainfo