Odbornici Skupštine grada Prijedor imenovali su za vršioca dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” diplomiranog pravnika Tatjanu Brdar, a razriješena je Gordana Jekić.
Njenu smjenu inicirao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović s obrazloženjem da je Jekićeva izvršila povredu iz člana 86 Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Za vršioca dužnosti direktora Gradske apoteke Prijedor imenovan je diplomirani pravnik Vladimir Stakić, a razriješen dužnosti Milan Kubat na inicijativu Socijalističke partije.

Komisija za izbor i imenovanja zauzela je stav da je u prethodnom periodu direktor učinio niz propusta koji nanose štetu interesima ove javne zdravstvene ustanove, kao i njenog osnivača, grada Prijedora.

Za vršioca dužnosti direktora Sportske dvorane “Mladost” imenovana je diplomirani ekonomista Tijana Bereta Jacišin, a razriješen dužnosti Duško Rajilić na inicijativu Ujedinjene Srpske.

Komisija za izbor i imenovanja ocijenila je da je Rajilić izvršio povredu svojih zakonskih i statutarnih obaveza i da treba da bude razriješen, bez obzira na činjenicu da mandat na koji je imenovan još uvijek traje.

Za vršioca dužnosti direktora Pozorišta Prijedor imenovan je akademski glumac Srđan Knjeginjić, a razriješen Zoran Baroš, kojem je mandat istekao u februaru prošle godine.

Za vršioca dužnosti direktora Galerije “Sreten Stojanović” imenovan je magistar muzičko-instrumentalne umjetnosti Aleksandar Drinić, nakon što je prethodni direktor Tihomir Ilijašević umro u julu.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zahvalio se svim razriješenim direktorima za dosadašnji rad.

“Očigledno je došlo i do smjene generacija, pa i političke volje, kao i nezadovoljstva radom određenih direktora, ali ipak i oni su bili direktori i njima se ovim putem zahvaljujem”, zaključio je Pavlović.

U prvom dijelu današnjeg zasjedanja odbornici su za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovali diplomiranog pravnika Slobodana Javora, a razriješili Slavicu Popović na inicijativu Kluba odbornika SNSD-a, koju je Komisija za izbor i imenovanja ocijenila opravdanom, podsjetivši da 2019. godine Skupština grada Prijedor nije usvojila izvještaj o radu Doma zdravlja za 2018. godinu.

Za svih šest javnih ustanova Skupština je imenovala komisije za primopredaju dužnosti između dosadašnjih i novoimenovanih vršilaca dužnosti direktora.

Izvor: Agencije