Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović najavio je danas da će na narednoj sjednici biti uručeni laptopi za prvih deset odbornika koji su se prijavili za elektronsku komunikaciju.
“Na tim računarima biće instalirani samo programi neophodni i striktno vezani za rad Skupštine grada, a biće blokirani za instaliranje bilo kojih drugih aplikacija”, rekao je Duratović na redovnoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

Na laptopima će biti obrasci za pisanje odborničkih pitanja i amandmana, kao i folderi svih sjednica.

“Odbornici će ih dužiti na revers i po prestanku mandata vraćati Skupštini grada koja je vlasnik opreme, a potom će ih dužiti odbornici koji dođu na mjesto svojih prethodnika”, pojasnio je Duratović.

On je naveo da se sa današnjim danom broj odbornika zainteresovanih da radi uštede pređu sa štampane na digitalnu korespondenciju povećao na 11 od 31, ali je dodao da on lično neće koristiti skupštinski nego svoj lični laptop, te da će se sukcesivno nabavljati i računari za ostale odbornike.

Duratović je najavio da će video-zapis sa jučerašnje i sa prethodne sjednice biti postavljeni na sajt u toku dana.

On je pojasnio da video-zapis sa prethodne sjednice kasni zbog odsustva radnika usljed zdravstvenih razloga, kao i da se objavljivanje Službenog glasnika grada Prijedora sa prethodne sjednice, takođe, očekuje danas i da ono kasni iz razloga što su materijali bili obimni i što je sjednica bila podijeljena u dva dana.

Naredna sjednica Skupštine grada Prijedora planirana je da se održi 29. ili 30. marta, u zavisnosti od pristizanja saglasnosti Ministarstva finansija Republike Srpske na prijedlog budžeta grada za ovu godinu.

Izvor: Agencije