Grad Prijedor će akcijom “Čisto proljeće” tokom predstojećeg vikenda na simboličan način obilježiti prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma, vrijedne građane nagradiće sadnicama drveća, ukrasnog grmlja i trajnicama, a one najaktivnije besplatnom godišnjom ulaznicom za Nacionalni park “Kozara”.
Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove saopšteno je da je ovo još jedan pokušaj podizanja svijesti građana da ne odlažu smeće mimo mjesta koja su za to predviđena i da čuvaju životnu sredinu.

Iz ovog odjeljenja pozivaju građane da sakupe otpad u svojim naseljima, izletištima, igralištima i kraj puta, te da očiste životnu sredinu uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

“Molimo građane da sakupljeni otpad dopreme do najbližih kontejnera. `Komunalne usluge` privremeno će, za vrijeme trajanja akcije, postaviti i dodatni broj kontejnera u ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, 25. maja, Pašinački put i Srpskih velikana, te kod doma u Velikom Palančištu”, navodi se u saopštenju.

Besplatne vreće za smeće građani će moći da preuzmu u kancelarijama mjesnih zajednica u petak, 19. marta.

“Građane molimo da fotografijama dokumentuju svoju akciju čišćenja. Fotografije prije i poslije skupljanja otpada treba da pošalju na mejl adresu saobracajstambenokomunalno@prijedorgrad.org ili na viber 066/796-278 do ponedjeljka, 22. marta, do 10.00 časova.

Akciju podržavaju Nacionalni park “Kozara” i “Komunalne usluge” Prijedor, a pridružiće joj se i preduzeće “Vodovod” Prijedor koje će u ponedjeljak, 22. marta, na Svjetski dan voda, izvršiti čišćenje otpada kod bunara Tukovima.

Izvor: Agencije