Postoji mogućnost da neko od troje odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora izađe iz stranke, ali rukovodstvo Gradskog odbora se nada da će to učiniti što ranije kako bi ostalo zdravo tkivo iz kojeg će se razvijati nova i zdrava priča.

Kaže ovo u intervjuu za Srpskainfo nova predsjednica Gradskog odbora SDS Prijedor, Maja Dragojević-Stojić. Ona navodi da je 1. marta dobila i zvaničnu potvrdu Sekretarijata stranke da kao zamjenik predsjednika preuzima funkciju predsjednika GO, jer je bivši predsjednik Milan Tubin napustio stranku.

Podsjeća da je do političkog razilaženja između nje i Tubina došlo par dana prije prošlih izbora.

– Bila sam kandidat za gradonačelnika, ali su on i nekoliko ljudi oko njega, uključujući i šeficu Kluba odbornika Biljanu Knežević, radili za kandidata druge političke partije. Predsjedništvo nije preduzelo mjere dok čovjek sam nije odlučio da pređe u drugu političku partiju. Iza sebe je ostavio veliki broj dugovanja. Sekretarijat je upoznat s tim. Uradiće se revizija dugovanja, a pošto je prošlo samo nekoliko dana od mog preuzimanja funkcije ne mogu iznositi detalje – kaže Dragojević-Stojić.

U kakvim ste odnosima s odbornicima SDS Biljanom Knežević, Predragom Starčevićem i Srđanom Adamovićem? Kneževićeva je izjavila da je odluka da Vi budete predsjednik GO nametnuta?

Imali smo sastanak u Banjaluci, na kojem su, osim mene i tri odbornika, bili predsjednik Mirko Šarović i članovi Predsjedništva Milan Radović i Milan Miličević. Lično nisam konfliktan tip, nadam da će ti neki problemi da se riješe. Spremna sam na saradnju sa svim ljudima koji žele dobro SDS-u. Ako neko želi da bude samostalan igrač, ja to nikada neću podržati. Predsjednik GO mora da ima tim koji će raditi zajedno s njim. Ako Biljana Knežević hoće da bude dio tog tima i da radi u skladu sa onim što nalažu SDS i njen statut, ja nemam ništa protiv.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Koji su naredni koraci s ciljem uspostavljanja stabilnih odnosa u prijedorskom SDS?

Očekujemo sastanak Izvršnog odbora SDS u Prijedoru sa predsjednikom Šarovićem i dva člana Predsjedništva koji su izabrani da meni pomognu, a to su Radović i Miličević. Obići ćemo mjesne odbore, da vidimo kakvo je stanje, i napravićemo reviziju članstva. Nakon toga ćemo imati sastanak GO; očekujemo da će u narednih nekoliko mjeseci to biti završeno i da će biti izabran i predsjednik GO.

Da li SDS u Prijedoru može da bude dio vlasti zajedno sa SNSD?

Smatram da SDS ne treba da uđe u vlast u Prijedoru. Mi smo najveća opoziciona stranka i jedina u Prijedoru. Treba da budemo konstruktivna opozicija. Ne možemo kritikovati nešto što je dobro, ali opozicija smo jer nismo zadovoljni stanjem u našoj zemlji, tako da smatram da ne bi trebalo da bude posebnih kompromisa nego jednostavno da budemo najveća opoziciona stranka. I ako se desi da nemamo odbornike sugerisaćemo i boriti se. Moramo svoj glas da pustimo.

GO SDS Prijedor je u junu 2020. isključio iz stranke tadašnja tri odbornika koji se nisu slagali s Milanom Tubinom. Slavko Švraka je nakon toga prešao u drugu stranku, ali šta će biti s Jovanom Panić i Sanjom Rađenović, koje su se žalile na odluke o isključenju?

Razgovarala sam s Panićevom i Rađenovićevom, jer se trudim da budem korektna. Izvinila sam se zbog svoje podrške bivšem predsjedniku. Ponudila sam da zajedno radimo. Još ćemo razgovarati i nadam se da će takvi ljudi, koji su mladi, pametni i vrijedni, biti dio priče u SDS koju ćemo da gradimo.

INTERNISTA NA PRVOM MJESTU

Predsjednica ste GO i član Predsjedništva SDS, ali i internista kardiolog u bolnici „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor. Kako je biti ljekar tokom epidemije virusa korona?

– Posao ljekara mi je na prvom mjestu i njemu sam dosta posvećena. Sada je bilo teško stanje jer sam tri mjeseca bila u kontinuitetu u timu na kovidu odjeljenju. Evo, vratila sam se u kardiološku ambulantu, a pacijenti su čekali mjesecima. Zbog virusa korona pacijenti nisu dolazili na redovne preglede i sada su gužve. Treba velika energija da se sve postigne, ali borim se da mogu svom sinu da kažem „pokušala sam da promijenim stanje na bolje, jer smatram da nije sve sjajno“.

Izvor: Srpskainfo