Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić ocijenio je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković virus korona i važnost života ne shvata ozbiljno, te ukazao da Banjaluka, kao najveći grad i najveće žarište, mora da bude primjer i prednjači u borbi protiv pandemije u Republici Srpskoj.

“Nalazimo se u ozbiljnoj situaciji kada je riječ o pandemiji virusa korona i neophodna je maksimalna posvećenost kako građana tako i institucija”, naveo je Stanić i dodao da Stanivuković najavljuje osnivanje pokreta, čime skreće pažnju javnosti pošto “ne zna kako da se nosi sa rješavanjem pitanja virusa korona”.

“Dok je Banjaluka u do sada možda i najtežoj situaciji po broju oboljelih, dok zdravstveni radnici padaju sa nogu i ulažu nadljudske napore u spašavanje života, dok se puni sedmi sprat UKC-a, dok civilna zaštita dezinfikuje javne objekte, površine i škole, gradonačelnik se i dalje igra, bavi politikom i najavljuje osnivanje pokreta”, naveo je Stanić.

On je poručio onaj ko se nalazi na čelu grada mora da preuzme odgovornost, kao što to čini onaj ko se nalazi na čelu porodice.

“Ako su sve institucije Republike Srpske i sve opštine i gradovi maksimalno posvećeni borbi protiv pandemije, Banjaluka i kao najveći grad i kao najveće žarište mora da bude primjer te borbe i da prednjači u toj borbi”, naveo je Stanić.

To što Stanivuković virus korona i važnost života ne shvata ozbiljno, navodi Stanić, viđeno je dok je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je javno izražavao namjeru da zarazi kolege poslanike i odbijao da nosi masku.

“Takav primjer nam ne treba”, naveo je Stanić.

Izvor: ATV