Rudar Prijedor je napravio još jedan korak ka tituli šampiona u prvenstvu Republike Srpske. Prijedorčani su u derbiju kola savladali Zvijezdu 09 i tako povećali prednost na šest bodova i trenutno imaju bolji međusobni skor od najvećeg rivala.

Pomoćni trener Rudar Prijedora Marko Tešić navodi da je ovaj trijumf donio psihološko olakšanje.

-Težina utakmice je vjerovatno uticala na jednu i drugu ekipu da ne pokažu maksimum. Nama je bilo važno da ostvarimo trijumf i da u nastavak prvenstva uđemo sa olakšanjem. Čestitao bih ekipama na zalaganju. Nismo odstupali od naše vizije i igre. Teren nije bio uslovan za igru. Ranim golom u drugom dijelu smo se vratili i drugi gol je zatim potvrdio pobjedu. Ipak još ništa nije gotovo u borbi za titulu. Ima još dosta da se igra, 12 kola. Nama je bilo važno da se ekipa na psihičkom planu rastereti da uđe u nastavak sa šest bodova viška. Svaka naredna utakmica je ista i tek kad teoretski obezbijedimo prvo mjesto onda možemo da kažemo da je gotovo- istakao je Tešić.

Mladen Obrenović je istakao da nema šta da zamjeri svojim igračima.

-Derbi je ispunio očekivanja , nažalost nismo izdržali. Prvo poluvrijeme smo bili veoma dobri, imali smo prednost ali nas je rani gol u drugom dijelu presjekao. Uvukla se nervoza. Nemam zamjerki svojim igračima bili su maksimalni, borili su se do kraja. Okrećemo se narednom protivmniku a to je Sloboda. Mi se ne predajemo u borbi za prvo mjesto, vjerujem u ove momke dok god ima šansu. Psihiološki smo se dosta ispraznili ali moramo brzo da se vratimo –poručio je Obrenović.

Izvor: Srpskainfo