U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo vrijeme sa sunčanim periodima, uz dnevnu temperaturu vazduha od minus jedan do 10 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti hladno sa mrazom, na sjeveru i jugu pretežno vedro, a u centralnim krajevima i na istoku malo do umjereno oblačno, uz moguć slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do jedan, a na planinama od minus osam stepeni Celzijusovih.

Tokom dana preovladavaće sunčano vrijeme na jugu i sjeveru, u ostalim krajevima uz umjerenu oblačnost, a u planinskom pojasu i na istoku slabo provijavanje snijega.

Duvaće umjeren do jak vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova: Bjelašnica minus 10, Čemerno minus četiri, Han Pijesak i Kalinovik minus dva, Sokolac i Tuzla nula, Gacko, Sarajevo i Srebrenica jedan, Zvornik, Mrkonjić Grad, Šipovo, Bugojno, Jajce i Zenica dva, Doboj, Bijeljina, Foča, Ribnik, Rudo, Drvar, Gradačac i Livno tri, Višegrad pet, Banjaluka i Sanski Most šest, Bihać sedam, Bileća i Srbac osam, Prijedor i Trebinje devet, Mostar 11, Grude 12, te Neum 13 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo