ПРИЈЕДОР, 26. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Скупштине града Приједора Мирсад Дуратовић на конференцији за новинаре.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović najavio je danas da će u ponedjeljak, 29. marta, biti održana sjednica gradskog parlamenta sa 36 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Prijedlog budžeta za ovu godinu.
“Danas su stigle dvije dopune dnevnog reda, a to su izmjene osnivačkog akta Pozorišta Prijedor i plan protivpožarne zaštite za 2021. godinu”, rekao je Duratović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Na dnevnom redu su izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2020. godinu i plan rada ovih institucija za 2021. godinu, kao i 16 tačaka koje se odnose na kadrovska rješenja u Gradskoj upravi i Skupštini grada, u smislu isteka i produženja mandata vršiocima dužnosti koji su mahom imenovani krajem decembra na period do 90 dana.

Odbornici će razmatrati prijedloge odluka o zoning-planu područja posebne namjene sjevernozapadnog dijela urbanog područja grada, o pristupanju izradi izmjene regulacionog plana centralne zone grada sa spomeničkim kompleksom, o izmjenama i dopunama Odluke o taksi prevozu na području grada i o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji.

Na dnevnom redu su informacije o izboru i realizaciji projekata nevladinih organizacija, omladinskog sektora i o radu kulturno-umjetničkih društava i udruženja iz oblasti amaterizma u kulturi za 2020. godinu, kao i izvještaji o radu Odbora za žalbe, o realizaciji programa upotrebe sredstava od boravišne takse za 2019. i 2020. godinu i o radu Turističke organizacije za 2019. i 2020. godinu.

Odbornici će se izjasniti o programu rada Turističke organizacije za 2021. godinu i upoznati o prezentaciji o učešću grada u MEG projektu.

Svi materijali koji će biti razmatrani na ovoj sjednici su od ponedjeljka, 22. marta, dostupni na sajtu Skupštine grada, što je nova praksa – da se objavljuju najmanje sedam dana prije zasjedanja, kao i da se objavljuju u cjelosti, a ne selektivno.

Izuzetak je informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu, što je novouspostavljena praksa od prošle sjednice na inicijativu gradonačelnika, ali se taj materijal ne objavljuje unaprijed jer se podaci mijenjaju svakodnevno i ažuriraju se na dan zasjedanja.

Peta redovna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je za 10.00 časova.

Izvor: Agencije