Ako ste oduvek imali problem kako da se našminkate, ovi saveti će vam biti od velike pomoći.

Australijska vizažistkinja Nikia Džoi koja ima skoro milion pratilaca na Jutjubu otkrila je nekoliko trikova koje redovno koristi prilikom šminkanja.

Da biste istakli ono najlepše na sebi i prikrili eventualne nepravilnosti, primenite njene savete.

Nanesite podlogu i sačekajte

Kada na lice nanesete kremu koja će služiti kao podloga, obavezno sačekajte 10 do 15 minuta da je koža upije.

Ukoliko odmah stavite prajmer i puder, koža neće imati dovoljno vremena da apsorbuje sastojke iz kreme, a osim toga rizikujete da se puder kasnije razliva po licu, piše srbijadanas.com.

Prajmer je zlata vredan

Malu količinu prajmera nanesite na nos i sve druge delove lica koje često dodirujete tokom dana. Tako ćete fiksirati šminku i celog dana ćete izgledati sveže.

Vlažni sunđer za nanošenje pudera

Potom pomoću vlažnog sunđera stavite malo prozirnog pudera da bi vam lice izgledalo zaglađeno.

Nikada nemojte koristiti četku za puder – u suprotnom, vaš ten neće izgledati besprekorno.

Korektor za prikrivanje nepravilnosti

Tamni podočnjaci ili bubuljica koja najavljuje dolazak “onih dana” mogu da pokvare izgled vašeg lica. Zato koristite korektor u malo tamnijoj nijansi od boje pudera.

Utapkajte ga na problematična mesta i blendajte nekoliko minuta, kako bi se stopio sa podlogom.

Da karmin duže traje

Većina devojaka ima problem sa postojanošću ruža za usne. Da ga ne biste “pojeli” posle samo sat-dva, najpre usne ovičite i popunite olovkom, pa tek onda nanesite karmin.

Možete da upotrebite i dodatni trik: kada stavite olovku i karmin, na usne nanesite tanak sloj pudera u prahu, pa opet stavite karmin – “zacementiraćete” boju ruža. Po želji, dodajte i tanak sloj sjaja za usne.

Podmladite se

Ako nemate vremena da se igrate senkama za oči, a ujedno želite da izgledate mlađe i svežije, iskoristite ruž i našminkajte kapke, ali i obraze.

“To je stari trik šminkera; korišćenje istih ili sličnih nijansi na očima, obrazima i usnama čini da izgledate kao da ste se satima šminkali”. otkriva Džoi.

Maskara za zavodljiv pogled

Da bi vam maskara duže trajala, nanesite najpre jedan sloj, pa pufnastom četkicom stavite preko trepavica malo pudera i odmah zatim stavite novi sloj maskare. Trepavice će izgledati gušće, a boja će biti postojana.

Izvor: Prva.rs