Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je, uoči press konferencije koju je sazvao kako bi odgovorio na teške riječi koje mu je u petak uputio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, na Facebooku objavio slike poruka za koje tvrdi da mu ih je uputio Milanović.

– Juče je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam “prljav”. Malo je dana u ovih 30 i više godina mog javnog djelovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam “prljav” ili “smrdljiv”, započeo je svoj status Pupovac, a prenosi Jutarnji.hr.

– Dobro sam naučio što to znači i još više pazio da nakon toga budem još pročišćeniji. Došli su dani mi zbog izraženog mišljenja kao saborskog zastupnika Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kaže da sam “prljav”. Tom svojom izjavom on me je razriješio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam iznio svoje viđenje postupka izbora predsjednika Vrhovnog sud i neophodne reforme pravosuđa, napisao je Pupovac uz presliku poruka za koje tvrdi da mu ih je Milanović poslao.

 

U objavljenoj prepisci Milanović mu piše sljedeće:

– Bravo, Milorade! Tražit ću da Uskok istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo.

– Srami se, bijedniče. Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podijeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvast će u Hrvatskoj kada se otarasi tebe i tvojih lopova. Dnevnice koje si naroljao kao moj promatrač Europarlamentu, da si čovjek podijelio bi siromašnim ljudima u Majskoj Poljani, a ne kupovao kuće i stanove. A njih obasipao darovima onog čaršijskog ološa iz Beograda, stoji u korespondenciji.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović imao je prilikom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Rijeci oštar istup prema Pupovcu, ali i premijeru i predsjedniku Sabora.

Govoreći o sukobu s premijerom oko izbora predsjednika Vrhovnog suda i kandidatkinji Zlati Đurđević, povukao je paralele između aktualne političke situcije i talijanskog filma iz 1976. ‘Ružni, prljavi, zli’.

Pritom je o predsjedniku SDSS-a govorio kao o ‘prljavom’. Andrej Plenković je u tom kontekstu ‘ružan’, a šef Sabora Gordan Jandroković ‘zao’.

Za Pupovca, “koji se usudio reći za Đurđević da je padobranka”, je rekao da je čovjek koji je “na pravdi Boga s 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor”, upitavši koga on predstavlja i u čije ime on govori.

Ustvrdio je da on na svakim izborima dobije više glasova hrvatskih Srba od Pupovca u cijelom njegovom “bezvrijednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom i nepoštenom”.

Pozvao ga je da vrati nekretnine u Preradovićevoj koje mu je njegova Vlada, kaže, greškom dala. To su, kako je rekao, nekretnine srpske Prosvjete, ne “njegove klike koja arči i banči taj novac”. “Neka to prodaju i podijele Srbima na Baniji”, poručio je Milanović Pupovcu.

Ocijenio je da je Pupovac zadnji koji može govoriti “da je padobranka osoba koja je pravi sveučilišni profesor, za razliku od njega koji već 30 godina politizira i trguje”, a Pupovcu je poručio i da je on pravi predstavnik hrvatskih Srba kao zagrebački Hrvat, porijeklom iz Dalmacije i Primorja.

Izvor: Banjaluka.net