Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Borivoj Obradović rekao je večeras da bi epoha Draška Stanivukovića na funkciji gradonačelnika Banjaluke mogla da bude najgora u ovom gradu.

On je rekao da je Stanivuković, nakon što je vladajuća koalicija uputila amandmane na gradski budžet, iznio niz prijetnji, te najavio da će “slike odborničkih glava postavljati u parkovima”, umjesto da je pozvao sve da zajedno usaglašavaju stavove o budžetu.

Obradović je naveo da su neke njegove kolege iz Skupštine grada Stanivukovića uporedile sa djetetom koje se ovako ponaša kada mu uzmu igračku, ali da on smatra da je problem je puno ozbiljniji.

– Ovo je preraslo dječije hirove i posljedice mogu biti nesagledive. On je najavljivao da će izgraditi novu epohu kada je postao gradonačelnik i da će ona biti najbolja, ali mislim da će na ovakav način biti najgora u našem gradu – rekao je Obradović za ATV.

On je istakao da u utorak, 30. marta, očekuje burnu raspravu o budžetu grada na sjednici Skupštine grada, pogotovu poslije današnje konferencije za novinare Stanivukovića.

Obradović kaže da skupštinska većina želi da amandmanima popravi katastrofalni budžet, te da se obezbijedi pomoć zdravstvenim radnicima, porodiljama, penzionerima i privrednicima.

On je naveo da će budžet grada biti usvojen sa predloženim amandmanima, dodavši da je moguće da će do sjednice Skupštine grada biti još sastanaka, ali da vođen prethodnim iskustvima ne vjeruje u to.

– Jasno ćemo da iznosimo i branimo naše stavove i amandmane i mislim da i javnost prvi put detaljnije može da se upozna sa prijedlogom budžeta kojeg nema na sajtu gradske uprave, već stoji nacrt budžeta – naveo je Obradović.

Autor: SRNA/Srpskainfo