Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće sutra prijedlog budžeta za ovu godinu u iznosu od 41.324.680 KM.
Budžet za prošlu godinu iznosio je 44.612.113 KM u planu, a 41.525.237 KM u realizaciji.

Na dnevnom redu su izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za proteklu godinu i plan rada ovih institucija za ovu godinu, kao i 16 tačaka koje se odnose na kadrovska rješenja u Gradskoj upravi i Skupštini grada, najvećim dijelom zbog isteka mandata vršiocima dužnosti koji su imenovani krajem decembra na period do 90 dana.

Odbornici će razmatrati prijedloge odluka o zoning planu područja posebne namjene sjevernozapadnog dijela urbanog područja grada, o pristupanju izradi izmjene regulacionog plana centralne zone grada sa spomeničkim kompleksom, o izmjenama i dopunama odluke o taksi prevozu na području, te i o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji.

Na dnevnom redu su informacije o izboru i realizaciji projekata nevladinih organizacija, omladinskog sektora, kao i informacija o radu kulturno-umjetničkih društava i udruženja iz oblasti amaterizma u kulturi za prošlu godinu, te izvještaji o radu Odbora za žalbe, o realizaciji programa upotrebe sredstava od boravišne takse za 2019. i 2020. godinu i o radu Turističke organizacije za 2019. i 2020. godinu.

Odbornici će se izjasniti o programu rada Turističke organizacije za ovu godinu i upoznati s prezentacijom o učešću grada u MEG projektu, a naknadno su u predložene dnevni red uvrštene izmjene osnivačkog akta Pozorišta Prijedor i plan protivpožarne zaštite za ovu godinu.

Nakon aktuelnog časa uslijediće informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu, što je novouspostavljena praksa od prošle sjednice na inicijativu gradonačelnika.

Peta redovna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je za 10.00 časova.

Izvor: Agencije/Kozarski