Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je danas da bi eksproprijacija imovine radi izgradnje auto-puta Prijedor-Banjaluka trebalo da počne polovinom godine.

Pavlović je rekao da će Gradska uprava biti na usluzi Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove u poslovima eksproprijacije za ovaj auto-put, kao što će biti na raspolaganju i za završetak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u novim naseljima u Prijedoru.

“Ovaj posao očekujem da će biti završen do kraja godina i time će biti riješen problem legalizacije zemljišta koji ljudi imaju već 21 godinu”, istakao je Pavlović u obraćanju odbornicima Skupštine grada Prijedora prilikom prezentovanja plana rada za ovu godinu.

On je najavio da bi u ovoj godini trebalo da bude izgrađena nova industrijska zona jer u industrijskoj zoni Celpak postoje samo dvije slobodne parcele zemljišta.

“Nova industrijska zona biće od naselja Gornji Orlovci do naselja Janjića pumpa na mjestu silaska s budućeg auto-puta”, naveo je Pavlović i ponovio da će se graditi i više kružnih raskrsnica na širem području grada.

Gradonačelnik Prijedora je istakao da će uskoro biti osnovan novi privredni savjet grada za koji će biti uspostavljen novi način rada.

“Od samih privrednika i od tog savjeta kao struke tražićemo kako dalje u toj oblasti, kao što ćemo i od poljoprivrednika tražiti da kreiraju zajedno sa nama davanja i podsticaje”, dodao je Pavlović.

On je naglasio da će biti analizirano poslovanje svih gradskih preduzeća, da će lokalna vlast koristiti republičke institucije za dodatni angažman za investicije i projekte u Prijedoru i da će se budžet grada uvijek kreirati prema potrebama, a neće predstavljati “čestitke, želje i pozdrave”.

Pavlović je rekao da će uslijediti priprema detaljnog plana rada za period od 1. jula do kraja godine, kao i podnošenje izvještaja o prvih sto dana rada, ukoliko Skupština iskaže potrebu i za tim.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas izvještaj o radu Gradske uprave za 2020. godinu, a nisu usvojili izvještaj o radu gradonačelnika za isti period. Usvojili su plan rada ovih dviju institucija za 2021. godinu.

Ponovo su za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja Gradske uprave imenovani kadrovi koji su tu dužnost obavljali na 90 dana počev od 30. decembra prošle godine, a organizaciona novina je formiranje Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj čiji obim poslova je do sada bio u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu, a koje je ovom promjenom preimenovano u Odjeljenje za privredu i preduzetništvo.

Izvor: ATV