Pripadnici Policijske uprave Prijedor učestvovali su danas u kampanji “Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom”, koju organizuje Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske, saopšteno je iz ove uprave.
Policijski službenici su zajedno sa predstavnicima AMS-a i Auto-moto društva iz Prijedora ukazali vozačima traktora na obavezu poštovanja propisa i korištenja žutog rotacionog svjetla prilikom učestvovanja u saobraćaju s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, ali i zaštite svih drugih učesnika u saobraćaju.

Vozačima traktora uručena su žuta rotaciona svjetla, privjesci, svjetloodbojni prsluci, kao i promotivni letak kampanje koji sadrži uputstva i mjere koje svaki vozač treba da preduzme na traktoru i radnim mašinama prije i tokom učestvovanja u saobraćaju.

Iz policije apeluju da svi vozači traktora u sezoni obavljanja poljoprivrednih radova, kada su na putevima učestali traktori i radne mašine, poštuju saobraćajna pravila i propise, upravljaju tehnički ispravnim traktorima i koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

Izvor: Agencije