Želim da vjerujem da je izjava gradonačenika Stanivukovića izrečena u afektu. Ne želim da vjerujem da je bilo ko od građana pomislio da reaguje na poziv prstom, baš kao i bilo ko od odbornika, istakao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

– Mi kao odbornici imamo svoje stavove, i njih treba neko da uvažava. Možda oni jesu ili nisu ispravni, ali o njima moramo razgovarati – naglasio je Amidžić.

On je dodao da se  priča o Poslovniku i glasanju, ali uvijek se pomjera od suštine, a to je prijedlog budžeta i predloženi amandmani.

– Mi stojimo iza amandmana. Nažalost, moramo da pokažamo senzibilitet za najugroženije kategorije stanovništva u ovoj pandemiji. Neprijatno mi je da uopšte raspravljamo o tome da li je potrebno ili ne – istakao je Amidžić.

Amidžić je istakao da se došlo u situaciji ili-ili, a takve situacije nikome ne donose dobro, prije  svega gradu Banjaluka, niti Gradskoj upravi, a ni odbornicima.

– Skupština ima svoje nadležnosti, a gradonačelnik svoje. Ukoliko skupština grada usvoji budžet zajedno sa amandmanima oni predstavljaju zakonsku obavezu za provođenje. Banjaluka neće i ne smije ostati u mraku. Kada smo mogli da funkcionuišemo sa 130 miliona KM u budžetu, moći ćemo i sa 150 miliona KM – rekao je Amidžić.

Izvor: RTRS