Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović razgovarao je sa predsjednikom Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravkom Karlicom i i predsjednikom organizacije djece poginulih boraca ove gradske organizacije Draganom Mutićem, inače sinom poginulog borca.

Teme razgovora su bili značaj saradnje Gradske uprave i Gradske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedora, kao i položaj ovih porodica i njihove djece.
Zajednički cilj je održati i gajiti sjećanje na ljude koji su dali život za naš grad., zaključili su učesnici ovog sastanka.


Zaključeno je i da će se u budućnosti nastaviti sa zajedničkim projektima, a koji se odnose na stambeno zbrinjavanje članova porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila našeg grada , kao i podršku u školovanju i zapošljavanju njihovih potomaka.Na to se posebno osvrnuo i gradonačelnik Pavlović, ali i Mutić koji je naglasio da se uz podršku Grada ne osjećaju usamljeno i da se na takav način pokazuje da se poštuju žrtve njihovih očeva.

Izvor. Prijedorgrad