Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini Grada Banjaluka Neven Stanić ukazao je danas da je gradonačelnik Draško Stanivuković u protekla dva dana na sve načine pokušao da opstruiše rad gradskog parlamenta te unese podjele i sukobe među Srbima.

-Stanivuković je pokušavao da ucjenjuje i prijeti, direktno i indirektno odbornicima, da promijene svoj stav i mišljenje – rekao je Stanić na konferenciji za novinare predstavnika skupštinske većine u gradskom parlamentu.

Podsjetio je na neprimjereno ponašanje gradonačelnika tokom sjednice Skupštine Grada u protekla dva dana.

-Ustajao je, galamio i pozivao svoje odbornike da to isto rade i time opstruisao rad Skupštine Grada. Pozivao je i Banjalučane da dođu ispred gradske uprave, protestuju i najavljivao njihov ulazak u skupštinsku salu na njegov znak. To se može protumačiti kao indirektna prijetnja odbornicima da glasaju kako gradonačelnik želi – upozorio je Stanić.

Svaki od odbornika, naveo je, ima svoje mišljenje i svoj stav i na to se ne može uticati.

Stannić je upozorio je i da će Stanivuković nastaviti da pokušava da unese razdor među Srbima i Banjalučanima.

-I prije sam govorio da je budžet alibi za sukobe i nerede. Ako gradonačelnik nije uspio da izazove sukobe i nemire juče i prekjuče siguran sam da će to uraditi na nekoj od narednih sedmica i da će to biti pozdravljeno i od federalnih medija i stranih agentura, onih koji njega podržavaju – rekao je Stanić.

Uz poziv gradonačelniku da se usaglasi budžet, naglasio je da, ako do toga ne dođe u narednih sedam dana, jedino će Stanivuković biti kriv. Odbornici Skupštine grada Banjaluka sinoć nisu usvojili Prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 149,4 miliona KM, zbog čega su iz skupštinske većine pozvali na razgovore te da se usaglase stavovi i novi prijedlog budžeta razmatra na vanrednoj sjednici Skupštine grada.

Izvor: ATV