Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, uputila je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH koji Uskrs praznuju po Gregorijanskom kalendaru.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, Vama i svim vjernicima koji praznuju po Gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznične dane proslavite u krugu svojih najmilijih, u dobrom zdravlju, ispunjeni mirom i radošću – istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske poželjela je da duh uskršnjih praznika u ovom teškom i izazovnom vremenu punom iskušenja, bude nadahnuće i prilika da se vratimo pravim životnim vrijednostima, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

– Samo osnaženi vjerom i nadom u bolje sutra možemo da istrajemo, zato pokažimo odgovornost jedni za druge, solidarnost i međusobno poštovanje. U to ime želim Vam srećan i blagosloven Uskrs – navodi se u čestitki predsjednika Republike.

Rimokatolička crkva i druge crkve koje su prihvatile Gregorijanski kalendar u nedjelju, 4. aprila, proslavljaju Uskrs.

Autor: SRNA/Srpskainfo