Zlonamjerne su tvrdnje gradonačelnika Banjaluke da je grad zatrpan smećem zbog neusvajanja budžeta i da će se pogoršati higijena u gradu”, navode iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

“Prljavo je jedino to, da se koristite svim sredstvima kako biste pokušali da nametnete krivicu odbornicima partija koje čine većinu u Banjaluci. Da vam je briga o građanima i grad na prvom mjestu, ne biste dozvolili smeće na banjalučkim ulicama. Svjesno i namjerno i dalje manipulišete narodom”, navode iz SNSD-a i dodaju:

“Ubijeđeni smo da bi preduzeća zadužena za higijenu grada nastavila da rade svoj posao dok se ne riješi situacija oko budžeta. Poznato je i Vama i nama da odvoz smeća iz domaćinstava neće stati jer građani Banjaluke tu uslugu sami plaćaju. Još jednom Vas pozivamo da u svoje političke igre ne uvlačite narod, građane Banjaluke i da nađete rješenje i za odvoz smeća i sve druge probleme, jer Vi ste gradonačelnik, odnosno izvršna vlast”.

Iz SNSD-a ističu da je skupštinska većina više puta pozivala na razgovore gradonačelnika koje je on odbio, prenosi ATV.

“Skupštinska većina u Banjaluci Vam je nekoliko puta ponudila da razgovarate i dogovarate na temu budžet koji bi bio ozbiljan, dobar i sadržavao sve ono što je potrebno za funkcionisanje Banjaluke. Vi ste to odbili. Кrivac kojeg uporno tražite je u Kabinetu gradonačelnika”, navode iz SNSD-a.

Izvor: Banjaluka.net