Gradski odbor SNSD u Banjaluci saopštio je večeras da su zlonamjerne tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivuković da je grad zatrpan smećem zbog neusvajanja budžeta i da će se pogoršati higijena u gradu.

– Prljavo je jedino to, da se koristite svim sredstvima kako biste pokušali da nametnete krivicu odbornicima partija koje čine većinu u Banjaluci. Da vam je briga o građanima i grad na prvom mjestu, ne biste dozvolili smeće na banjalučkim ulicama. Svjesno i namjerno i dalje manipulišete narodom – navedeno je u saopštenju GO SNSD Banjaluka.

U Gradskom odboru kažu da su ubijeđeni da bi preduzeća zadužena za higijenu grada nastavila da rade svoj posao dok se ne riješi situacija oko budžeta.

– Poznato je i Vama i nama da odvoz smeća iz domaćinstava neće stati jer građani Banjaluke tu uslugu sami plaćaju. Јoš jednom Vas pozivamo da u svoje političke igre ne uvlačite narod, građane Banjaluke i da nađete rješenje i za odvoz smeća i sve druge probleme, jer Vi ste gradonačelnik, odnosno izvršna vlast. Skupštinska većina u Banjaluci Vam je nekoliko puta ponudila da razgovarate i dogovarate na temu budžet koji bi bio ozbiljan, dobar i sadržavao sve ono što je potrebno za funkcionisanje Banjaluke. Vi ste to odbili. Krivac kojeg uporno tražite je u kabinetu gradonačelnika – poručili su iz SNSD.

Autor: RTRS