Rad i zalaganje pojedinih institucija u protekloj godini nagradilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zlatni znak policije otišao je u UKC Srpske i Policijsku upravu Banjaluka. Oni su ti koji su podnijeli najveći teret u borbi protiv virusa korona.

“Mi smo pregledali više od 20.000 kovid pacijenata, 6.000 je hosdpitalizovano, a više od 1.000 je imalo potrebu za respiratorskom podrškom. To je jedan veliki broj za jedan ovako relativno mali grad i malu Republiku Srpsku. Uspješno smo odgovorili na sve izazove, što je potvrdila i Svjetska zdravstvena organizacije, u vrhu smo i po broju preživljavanja, a i po kvalitetu usluga”, kaže Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Republike Srpske.

“I dalje se bore i pomažu stanovnicima Srpske, pomažu im da prežive, da sačuvaju svoje živote i zato pozivamo građane da poštuju mjere koje donosimo da bi spriječili da nam medicinski sistem bude u kolapsu, da ne možemo da pružimo zdravstvenu podršku svima onima kojima je to potrebno”, kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Srebrni znak policije je završio na adresi Instituta za javno zdravstvo i Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a Republike Srpske. U izuzetno teškoj godini, i oni su ti koji su uspješno odgovorili na sve poslovne zadatke.

“Pred nama je još jako duga borba kada govorimo o samom virusu koroni, ali samo uzajamno kao što to pokazuje dobra saradnja između zdravstvenih institucija, ali i MUP-a, možemo da izađemo kao pobjednici protiv ovog virusa”, kaže Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Koristi preko 60 elektronskih evidencija, koje su rezultat sopstvenog razvoja  Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije. Pored toga, aplikacije koje su razvijene u ovoj Upravi koriste se u radu ministarstava i institucija Republike Srpske”, kaže Divna Lovrić Bojanić, načelnik uprave za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a Republike Srpske.

Priznanja su uručili ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević. 4. aprila MUP Srpske obiljezava svoj dan.

Izvor: ATV