Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je policija Republike Srpske jedina oružana i uniformisana sila Republike i jedan od njenih osnovnih stubova i oslonaca.

Predsjednica Srpske, koja je u Banjaluci prisustvovala obilježavanju 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, istakla je da se danas odaje priznanje svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koji su položili život za Republiku i borili se rame uz rame uz Vojsku Republike Srpske, braneći slobodu, ovaj prostor i sve vrijednosti za koje se zalaže ovaj narod.

– Naša obaveza u buduće je da dodatno izgrađujemo MUP Republike Srpske u materijalnom smislu i da na svaki mogući način pomažemo da se i dalje razvija – rekla je ona.

Predsjednica je naglasila da je ponosna na ono što je policija Republike Srpske radila u vrijeme odbrane Republike, kao i tokom poslijeratnog razvoja.

Ona kaže da je sigurna da će građani Republike Srpske biti ponosni i na ono što policija bude radila u budućnosti.

Ona je čestitala svim pripadnicima MUP-a Dan policije Republike Srpske, koji je veliki praznik za sve u Srpskoj.

– Želim da policijski poslovi i službovanje prođu bez nekih većih izazova, ali nažalost, mi živimo u takvom vremenu i na takvom prostoru da se uvijek mora računati na one dodatne izazove – od migrantske krize, pa do prijetnji globalnog karaktera kao što je terorizam – rekla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da je Policija Republike Srpske učestvujući u brojnim akcijama međunarodnog karaktera pokazala svoju sposobnost i da može ići rame uz rame sa policijama najrazvijenijih zemalja svijeta.

Autor: SRNA/RTRS