Radove na rekonstrukciji i dogradnji zgrade nekadašnje robne kuće ” Patrija” obišli su gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, v.d. direktor Investiciono-razvoje banke Republike Srpske Dražen Vrhovac i v.d.načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić zajedno sa vlasnikom ” MG Minda” Mladenom Milanovićem, koji je vlasnik i investitor objekta “Patrije”.

Nakon obilaska objekta čija je izgradnja pri kraju, konstatovano je da radovi teku planiranom dinamikom.
Gradonačelnik Dalibor Pavlović je istakao da je zadovoljan onim što je do sada urađeno i da će konačno, od jedne ruševine koja je bila ruglo u centru grada, ” Patrija” postati reprezentativan trgovačko-uslužni centar i ponovo prepoznatljiv objekat u gradu na Sani.
Ovom prilikom je istaknuto da su svi poslovni prostori u ovom objektu popunjeni i da će to biti višestruko značajno za grad Prijedor.
” Pored uređenja centralne gradske zone, dobijamo i značajan multifunkcionalan objekat koristan za građane , prvenstveno u smislu otvaranja novih radnih mjesta,a potom i bogatije ponude kvalitetnijim i brendiranim proizvodima”, rekao je Pavlović.
Podsjećamo, zgradu robne kuće “Patrija” kupilo je preduzeće “MG Mind” iz Mrkonjić Grada u decembru 2016. godine.Prema najavama, u moderniji i ljepši izgled renoviranog objekta biće uloženo oko jedanaest miliona maraka, a radovi bi trebalo da budu završeni i svečano otvaranje organizovano krajem jula ove godine.
Nakon rekonstrukcije objekat Patrije imaće 9.600 metara kvadratnih bruto površine, a na tri sprata biće raspoređeno preko 50 radnji svjetski poznatih brendova, ali i drugi sadržaji.

Izvor: prijedorgrad