ПРИЈЕДОР, 4. АПРИЛА /СРНА/ - Полицијска управа Приједор обиљежила је Дан полиције Републике Српске парастосом у Цркви Свете Тројице и полагањем вијенаца испред спомен-плоче погинулим припадницима полиције.

Policijska uprava Prijedor obilježila je 4. april – Dan policije Republike Srpske parastosom u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca ispred spomen-ploče poginulim pripadnicima policije.
Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović je čestitajući svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Dan policije istakao da je ove godine ovaj dan obilježen skromno i u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

“Policijska uprava Prijedor ima dovoljno raspoloživih kapaciteta za kontrolu stanja bezbjednosti na kompletnom području koje pokriva, a to stanje bezbjednosti je na zadovoljavajućem nivou”, izjavio je Vujanović novinarima.

Cvijeće je položeno, a svijeće prislužene kod spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Prijedor, gdje su uklesana imena 74 imena poginulih pripadnika bivšeg Centra javne bezbjednosti i sedam pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije.

Telegram-čestitku pripadnicima Policijske uprave Prijedor, kao i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uputio je i gradonačelnik Dalibor Pavlović, koji je poželio da policija i dalje bude snažna i da pruža podršku građanima, a kada zatreba i pomoć.

On je istakao da je hrabrost policajaca ovjekovečena životima brojnih pripadnika policije palih za odbranu Republike Srpske.

“Neka ubuduće njihova žrtva nikako i nikada više ne budu njihovi životi već samo sigurna ruka podrške na svim poslovima koje obavljaju i u svim situacijama u kojima se nađu kako bi bili podrška svojim građanima”, poručio je Pavlović.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova. Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Autor: SRNA/RTRS