Sve tačke vezane za gradski budžet, skinute su sa današnje sjednice Skupštine grada Banjaluka. Logično, jer ni budžet nije usvojen. Danima goruća tema, i dalje je bez epiloga, Gradonačenik ne prihvata ono što traži većina, koju, za mišljenje o budžetu ni nije baš pitao. Da bez njih ipak ne može, tek danas se u to i uvjerio. Iz SNSD-a ponovo pozivaju na razgovor.

“Mi smo spremni kao Skupština i to je sasvim normalno, već više puta smo pozivali da se usaglasimo oko samog budžeta. Po poslovniku je predviđeno da budžet grada, odnosno bilo koji akt koji ne dobije potrebnu većinu, treba proći 90 dana, tri mjeseca da se ne može ponovo predložiti ukoliko skupština na zahtjev predlagača, u ovom slučaju gradonačelnika ne da odobrenje, koje smo mi spremni apsolutno da damo”, izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Većina okupljena oko SNSD-a traži da se u novi prijedlog budžeta uvrste amandmani, među kojima su i pomoć zdravstvenim radnicima i porodiljama. Spremni su na nove razgovore, ali ako je pitati Stanivukovuića, svi vozovi su već prošli.

Izvor: ATV