Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović odgovorio je na uvrede koje je juče na račun Republike Srpske iznio potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić.

Vidović je poručio da Salkićevi povremeni verbalni napadi na Republiku Srpsku i srpski narod nisu nikakvo iznenađenje, ali dodaje da je iznenađenje što je ovaj put rekao i nešto tačno.

– Salkić je ocijenio da BiH ovakva kakva je ne može naprijed i to je jedino smisleno u njegovom saopštenju. Tačno je da ovakva zemlja ne može naprijed, ali može nazad. Može nazad do Dejtona i do onoga što kaže Dejtonski mirovni sporazum čije striktno poštovanje traže Republika Srpska i njeni zvaničnici za razliku od Salkića i njemu sličnih koji traže rušenje Dejtona, a time i rušenje BiH koja je nastala u Dejtonu pristankom Republike Srpske da žrtvuje svoju samostalnost i bude jedan od državotvornih entiteta – kaže Vidović za “Glas Srpske”.

Salkić je u saopštenju, između ostalog, naveo da “sve dok je ovakvo uređenje BiH sa teritorijom i imenom gdje ekskluzivitet ima samo jedan narod, BiH neće moći ići naprijed”.

Izvor: Glas Srpske