Vršilac dužnosti glavnog Republičkog zdravstvenog inspektora Milica Matijević pozvala je sinoć, nakon kontrole u ugostiteljskom objektu Agape u Banjaluci, političare da Inspektorat ne uvlače u političke vrtloge.

– Apelujem i molim Gradsku upravu da ne zloupotrebljava inspektore. Mi smo državni službenici i treba da radimo savjesno, odgovorno i profesionalno – istakla je Matijevićeva.

Da se politika umiješala u sinoćnju kontrolu, bilo je jasno u samom početku, jer se gotovo istovremeno sa Komunalnom policijom, na licu mjesta pojavio odbornik PDP-a Ivan Begić. U samom objektu bio je i sekretar Gradskog odbora PDP-a i stručni saradnik za regionalnu privrednu saradnju u Gradskoj upravi Nebojša Drinić. Prisutna je bila i savjetnica za medije gradonačelnika Banjaluke.

Video snimci sa Tržnog centra Delta dokazuju da je Begić bio prisutan cijele večeri, kao i službeni fotograf Grada Banjaluka. Od samog početka, tu je bila i ekipa BN televizije.

Na snimcima sa video-nadzora vidi se česta komunikacija Begića sa ekipom BN televizije, a prema svjedočenju prisutnih, pokušavao je da se miješa i u rad Komunalne policije.

Na kraju kontrole, aktivisti PDP-a sačekali su Matijevićevu ispred vozila Inspektorata, snimali je i postavljali provokativna pitanja.

Poslije svega, postavlja se pitanje da li Komunalna policija i Inspektorat danas mogu da rade svoj posao bez predstave za javnost ili je nužno da uz njih na teren idu i odbornici. Ili je to miješanje u rad izvršnih organa?

Autor: RTRS