Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je povodom Svjetskog dana zdravlja posjetio gradsko Udruženje penzionera i uručio 10.000 zaštitnih maski namijenjenih najugroženijim članovima koji nisu u mogućnosti da sebi kupe maske.

– Ovo je jedan skromni doprinos da na današnji dan pomognemo ovoj kategoriji – rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je u budžetu grada za ovu godinu namijenjeno 250.000 KM za funkcionisanje Udruženja i za odlazak penzionera na banjsko liječenje.

– Mislimo da je to značajna podrška Udruženju i, ukoliko bude mogućnosti i uslova za bolje punjenje budžeta, raspoloženi smo da taj iznos i povećamo. Samo hoćemo da naši sugrađani koji pripadaju populaciji penzionera vide i shvate da je grad Prijedor neko ko misli na njih – rekao je Pavlović.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar istakao je da je ovo najosjetiljivija i najugroženija kategorija društva kada je riječ o pandemiji.

– I ranije smo bili pomognuti od Pavlovića i to nećemo zaboraviti. Nismo zaboravili kada je ranija administracija 26.000 KM jednostavno sklonila od Udruženja penzionera, ne znam iz kojih razloga, i na zahtjev i amandmansko djelovanje od Pavlovića to je vraćeno Udruženju penzionera – izjavio je Brdar.

On je dodao da ova donacija znači mnogo i u moralnom dijelu jer pokazuje da su penzioneri uvaženi i poštovani u ovoj lokalnoj zajednici gdje ostvaruju 98 odsto svojih prava.

Udruženje penzionera grada Prijedora trenutno broji 14.718 članova.

Autor: SRNA/RTRS