Iako mislimo da sve znamo o seksu, činjenica je da su mnoga naša saznanja zapravo zablude. Budući da živimo u 21. veku, vreme je da neke od njih konačno ostavimo iza sebe.

Zabluda br. 1: Veličina je važna
Muški polni organ je prosečne dužine ili je čak prekratak? To zaista nije važno! Naime, samo donja trećina vagine sadrži ekstra osetljive nerve zadužene za zadovoljstvo. Toliko nedostižna “G-tačka” je u većini slučajeva smeštena samo dva i po do tri centimetra od ulaza u vaginu. A klitoris, toliko često zaboravljani “taster” zadovoljstva, nalazi se na spoljašnjoj strani vagine. Stoga ne brinite, muškarci su svakako dovoljno obdareni kako bi ženama pružili zadovoljstvo!

Zabluda br. 2: Misionarski položaj je dosadan
Kad ste poslednji put u porniću videli praktikovanje misionarskog položaja? Jer, radi se o dosadnom položaju, zar ne? E, pa, grešite. Naime, misionarski položaj je najteže snimiti. Međutim, postoji razlog zbog kojeg je ovaj položaj uobičajen kod većine parova… Reč je o najjednostavnijem položaju u kojem partneri mogu da se zadrže više od nekoliko minuta (ili sati ako ste nadobudni), a održavanje zadovoljstva je ključ za dobar seks.

Zabluda br. 3: Ako ona ne dostigne vrhunac – on je kriv
Oko 30 posto žena priznaje da ne može da postigne vaginalni orgazam. Kad saberemo sve emotivne i seksualne probleme koje u današnje moderno doba muče dame, čudo je da bilo koja žena postigne orgazam. Nije on kriv što ona ne može da svrši. To bi trebalo da znaju i muškarci i žene. Skinite pritisak sa svojih pleća, promenite seksualnu dinamiku i krenite u međusobno istraživanje sopstvenih tela.

Zabluda br. 4: Žene vole da budu gore
Čini se kao da bi ova zabluda mogla ipak da bude istinita – devojke su zaista u mogućnosti da se zaista opuste i podivljaju kad se nađu u zamenjenim ulogama i kad one dominiraju svojim muškarcem. Međutim, realnost kaže da je najpogodniji položaj za postizanje vaginalnog orgazma ležanje na leđima ili na stomaku. Stoga, ako ne uživate u ovoj pozi, izbacite je iz upotrebe – zauvek!

Zabluda br. 5: Pružate zaista dobar oralni seks
Skoro svaki muškarac se bar jednom u životu pohvalio svom najboljem prijatelju kako je dotičnoj dami priuštio zaista sjajan oralan seks! Obezbediti devojci orgazam stimulisanjem klitorisa je još zahtevnije od obezbeđivanja muškog orgazma oralnim seksom. Muškarci, prestanite da se hvalite svojom sposobnošću pružanja sjajnog oralnog seksa. To nikoga nije briga.

Zabluda br. 6: Muška “G – tačka”
Ova zabluda je verovatno istinita – postoji bezbroj anegdota i naučnih dokaza koji ga podupiru. Nije potrebno da lutate prstom po zadnjici kako biste postigli orgazam. Sam seks je dovoljno zahtevan i bez mitske potrebe “surfovanja” po zadnjici.

Zabluda br. 7: Ona zna šta želi
Velika, možda čak i najveća prepreka za odličan seks je nedostatak komunikacije. Međutim, to ne znači da ono što žene kažu to i žele. Dame poznaju svoje telo malo bolje od muškaraca. One znaju šta im godi kad to osete, međutim one nemaju pojma kako da dođu do te tačke. Zato muškarci, uzmite stvar u svoje ruke i isprobajte različite stvari. Ako ste uvereni u svoje ljubavničke sposobnosti, doći ćete do željene tačke!

Zabluda br. 8: Žene su skrivene porno glumice
Ne, nisu! Muškarci ne bi trebalo da pokušavaju da oponašaju hardcore scenu iz omiljenog pornića ako žele da ih devojka nakon toga gleda u oči. Igra rečima je namerna, piše Ordinacija.