Rudar Prijedor ima priliku da u derbiju otpiše jednog od pratilaca u prvenstvu Republike Srpske. Naime,četa Borisa Savića će na svom terenu (subota, 15.30 časova) da ugosti Leotar koji je na diobi drugog mjesta.

Trebinjski klub je odličan u nastavku šampionata Republike Srpske. Trenutno su bez poraza a pored toga su blizu plasmana u finale Kupa Republike Srpske jer su savladali Slogu sa 3:0. Trijumfom u Derventi Rudar je otišao na osam bodova viška u odnosu na pratioce, ali iskusni Perica Ivetić ističe da nema opuštanja.

– Sigurno da je lijepo što imamo osam bodova viška u odnosu na najbliže pratioce, ali znam iz iskustva da ništa nije gotovo, dok se titula ne osigura i teoretski. Leotar je odličan na startu proljećnog dijela sezone, ekipa su bez poraza vidim da dobro igraju i u Kupu Srpske i sve to je jasan primjer da imaju svoj kvalitet. Kvalitetan su tim, koji je dobro vođen, ali mi želimo da svakom utakmicom budemo bliži cilju koji smo zacrtali na startu sezone a to je osvajanje titule šampiona i plasman u Premijer ligu Bosne I Hercegovine. Svaki meč nosi svoju težinu tako da očekujem veoma kvalitetnu utakmicu I dobar derbi ipak nam dolazi ekipa koja je na diobi drugog mjesta – poručio je Ivetić.

Danilo Šipovac je trenutrno najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske a u Rudaru ističu da nije samo on opasnost po gol.

– Leotar ima nekoliko dobrih igrača i gledamo ih kao tim. Odradili smo pripremu utakmice tako da znamo kako igraju i gdje nam prijeti opasnost pa ćemo nastojati adekvatno da odgovorimo – dodao je Ivetić.

Rudar će u ovom meču biti oslabljen neigranjen nekoliko standardnih prvotimaca. Od ranije je povrijeđen Ilija Danilović , a van stroja su i napadač Luka Kulenović, te golman Kenan Topolović koji je imao saobraćajnu nezgodu. Srećom sve je prošlo dobro po mladog čuvara mreže koji če preventivno ipak propustiti ovaj duel.

Izvor: Srpskainfo