Veće su šanse da vam i ne treba dodatan razlog za maženje s partnerom, ali ispostavlja se da ipak postoje situacije koje su savršene za seks. Saznajte koje su…

1. Pre velike prezentacije

Istraživanja ukazuju na to da seks smiruje živce, snižava pritisak i smanjuje učinak stresa. Jedna studija čak dokazuje da ljudi koji pre velike prezentacije dožive orgazam, imaju najmanje stresa.

2. Nakon buđenja

Ne samo da je u to doba dana količina testosterona najviša, nego telo proizvodi više oksitocina koji će ojačati vezu među partnerima, a endorfini će poboljšati raspoloženje.

3. Kada ste bolesni

Iako zvuči kontradiktorno, studije ukazuju na to da seks jača imuni sistem i tako pomaže u borbi protiv raznih bolesti.

4. Dve nedelje nakon menstruacije

Nedavna studija pokazala je da nakon dve nedelje od početka ciklusa klitoris naraste za 20 posto, pa je ženama mnogo lakše da postignu orgazam. Ovo je upravo vreme kada nastupa orgazam, pa je logično da telo želi što više “akcije”.

5. Nakon treninga

Studija sa Univerziteta u Teksasu pokazuje da je kod žena, nakon vežbanja, pojačan protok krvi kroz genitalije za čak 169 posto! Uz to, nakon znojenja u teretani, žena ima znatno lepšu sliku o o svom izgledu pa je i spremnija za odnos, piše Ordinacija.hr.

Izvor: Prva.rs