Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović potpisao je danas ugovor o učešću grada u biciklistiičkoj trci Beograd – Banjaluka.

“Jedna od etapa će biti Prijedor – Banjaluka što je jako značajno za naš grad i promociju našeg grada. Posebno smo ponosni što smo postali dio ovako prestižne trke koja je na svjetskom kalendaru biciklističkih trka”, izjavio je novinarima gradonačelnik Pavlović.
On je naveo da je posebno ponosan na to što je član reprezentacije BiH prijedorski biciklista Siniša Lukić koji će predstavljati i svoj grad na cijeloj ruti.
Direktor biciklističke trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja zahvalio se gradonačelniku Prijedora što je prihvatio domaćinstvo trke i to u posljednjoj etapi koja je možda i najznačajnija.

“Prijedor je prvi put na ruti i drago mi je što je, pored Vlasenice, koja je nekako s tog koridora opština koja se uključila u trku. Malo smo skrenuli s te rute standardne, ali, evo, zahvaljujući Vlasenici i Prijedoru, trka ima četiri etape i obuhvata skoro čitavu Republiku Srpsku. Nadam se, jednog dana, možda i u Trebinje dođemo”, rekao je Kuvalja.
Prema njegovim riječima, petnaesto izdanje trke je jedno od najkvalitetnijih po takmičarima, i jedno od najizazovnijih za organizaciju jer je druga godina pandemije.
“Ponosan sam što smo uspjeli prošle godine da organizujemo sve bez ijednog slučaja korona virusa na trci, pokazali smo tu odgovornost, ali najveći rizik je bio sigurno na gradovima. I njihov i naš rizik su se isplatili prošle godine. Ja se nadam i ove”, istakao je Kuvalja.
Biciklista Sergej Maksimović rekao je da je državni prvak i najbolji biciklista Republike Srpske.
“Ove godine sam član reprezentacije i po prvi put ću nastupiti na trci Beograd – Banjaluka i nadam se da ću opravdati povjerenje selektora”, dodao je Maksimović.

Izvor: prijedorgrad