Kako je dobro biti opozicija, samo ne znam kome – da li vladajućoj koaliciji ili svome narodu? Najbolje je kad kritikuju oni, što ništa nisu uradili za svoj grad. Razmišljam samo jedno, da li da krenem hronologijom ili od predizborne kampanje? Ipak, možda je lakše od ovog drugog, kampanje. Vidim piše nešto prijedorski SDS! Da li uopšte postoji, sastavljaju konac i konopac da zauzmu pojedini svoje mjesto iduće godine u izbornoj trci. Kakav je to gradski odbor jedne partije, kad odbornici idu na „konsultacije“ tamo negdje, a ne sa svojom strankom? Očigledno se ni danas ne zna ko pije, a ko plaća u Prijedorskom SDS-u. Sjetimo se samo predizbornog „cirkusa“ u toj stranci – jedni tamo, drugi ovamo, treći ni tamo, ni ovamo. U toj zbrci između tamo i ovamo, svako je gledao samo svoj lični interes. Tukli se međusobno u stranci, na ulici, pred kafanama, pa kraja tom SDS-ovom rijaliti programu nije bilo. Život gospodo iz SDS-a nije rijaliti! Dok ste se mlatili što fizički, što verbalno, nije vas bilo briga za građane ! E, gospodo iz SDS-a mene je itekako briga za građane Prijedora! Zato neću da dozvolim da budete kolumnisti u pokušaju, da blatite sve što pokušavamo da uradimo za naš i vaš Prijedor.

osudili.

 

СДС-ово кратко памћење?!
Како је добро бити опозиција, само не знам коме – да ли владајућој коалицији или своме народу? Најбоље је кад критикују они, што ништа нису урадили за свој град. Размишљам само једно, да ли да кренем хронологијом или од предизборне кампање? Ипак, можда је лакше од овог другог, кампање. Видим пише нешто приједорски СДС! Да ли уопште постоји, састављају конац и конопац да заузму поједини своје мјесто идуће године у изборној трци. Какав је то градски од…

Pogledajte više

Grad, koji je dolaskom mene na čelo gradske uprave postao „GRAD SVIH GRAĐANA“, a ne pojedinaca kako je to bilo do sada. Grad na čije sam čelo došao u momentu kada sve propada, manje od pandemije, a više od loše vladavine DNS-a i problema sa deficitom u budžetu. Pošto pokušavate da svojim „piskaranjima“ omalovažite rad SNSD-a i predsjednika Dodika, koji je juče došao i konkretno smo dogovorili realizaciju kapitalnih projekata, onih što će ostati građanima Prijedora, želim da kažem sljedeće:

Nemojte se brinuti za ono što mi radimo, jer više treba da vas brine šta ste vi ostavili Prijedoru. Građanima ste ostavili gospodo iz SDS-a epitet „Crne tačke na karti Evrope“, da vas podsjetim….Trebalo je mnogo Sane proteći da se isprave sve „brljotine“, ispisane i urađene pod vođstvom SDS-a. Hvala Bogu prođe i to, a prošlo je i vaše.

Hoćete li dalje? Za vrijeme vaše vladavine na republičkom nivou prodali ste rudnik na nakaradan način, od kojeg je grad da ste imali pameti imalo, mnogo više mogao da dobije, samo da se pazilo šta se potpisuje. Tolike ste probleme u ovom sektoru napravili, da nas i danas boli glava, ali i o tome možemo, samo na mnogo višim nivoima. Otvoreno! Šta je to SDS dao Prijedoru, okrenite se, pogledajte jedni druge, otvoreno i iskreno popričajte. Ništa, koliko je mogao. Imali ste vlasti u rukama i lokalne i republičke, kako? Znaju građani kako, dok su se hranili iz humanitarne pomoći, struju dobijali na kašičicu, SDS je imao mnogo više od toga. Niko vam nije to zaboravio! Ali vama „leži“ opozicija. Tu ste svoji sa svome, kudite jer to najbolje znate, prozivate – ide vam za rukom, ima vas tu i tamo, a ništa niste u obavezi da uradite. I bolje, jer to ste dokazali da ne znate! Kako da uradite, kad ni stranku niste u stanju da organizujete? Kako biste organizovali gradsku ili republičku vlast? Nije to za vas, niste kadri, dokazali ste.

A sad malo o bajkama, vjerovali ili ne, SNSD je mnogo toga uradio za Prijedor.

Idemo redom, legalizacija objekata – loše ste informisani, proces je u toku i to mještani vrlo dobro znaju, obaviješteni su da podnesu zahtjeve, jer registar od prije deset, pa i više godina nije bio validan. Znate li da je Aerodromsko naselje u predzadnjoj fazi rješenja? Nije vas briga, a niste ni dužni da znate sve to. Ali kudite, ide vam dobro, samo vas malo ko i sluša, jer od prazne priče nema ništa, zapamtite! Omarska, obavio sam i sam sastanke sa Inicijativnim odborom, ali nisam dužan gopsodo iz Prijedorskog SDS-a da vama polažem račun, niste bitni u ovoj priči. Vaša vlast je toj Omarskoj nanijela više zla, nego koristi. Znate vi o čemu ja pričam! SNSD Omarskoj samo može pomoći, mi s njima imamo dogovor, jer za nas dogovor kuću gradi.

Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD-om je ulagala i ulagaće u Prijedor. Tako pričajući o vašim bajkama evo konkretnih podataka.

Po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike Srpske do sada je u grad Prijedor Vlada uložila više od 144 miliona maraka. Posredstvom kreditnih linija IRB-a plasirano je više od 48 miliona maraka kredita. Osam miliona maraka uloženo je u cilju podrške privredi, u putnu infrastrukturu oko 23 miliona maraka, a više od pet miliona uloženo je u obnovu školskih objekata. Iz Fonda solidarnosti, a po naredbi Republičkog štaba uloženo je 2,6 miliona maraka. Takođe, Vlada na čelu sa SNSD-om, nakon poplava 2014. godine fizičkim licima je u vaučerima isplatila 4,8 miliona maraka.

Da, ulaganje se nastavlja! SNSD-e će u koordinaciji republičke i lokalne vlasti staviti tačku na poplave. Možda je to vama u SDS-u smiješno, jer vas poplave ne žuljaju, a vas što ne žulja direktno, to vas i ne boli.

Da, SNSD-e će u potpunosti rekonstruisati Bolnicu, da medicinari rade u uslovima dostojnim za čovjeka, a građani da se liječe kao ljudi.

Da, uradićemo sve što je tokom posjete gospodina Dodika i dogovoreno. Vi pričate o bajkama, a mi ćemo bajku pretvoriti u stvarnost. Znam, teško je povjerovati nekom da se radi, da dovlačimo u naš grad sve što možemo, teško je vjerujem, i to pogotovo SDS-u, koji i svojim redovima prodaje „maglu“, pa kako bi onda narodu, da se domogne neke vlasti!?

Da razjasnimo još nešto, jer vjerovatno ćete i to da pitate. SNSD jeste bio u koaliciji sa DNS-om, na lokalnom nivou u Prijedoru do unazad tri godine. Bili smo tu, ali ništa nismo odlučivali, jer je u Prijedoru isključivo odlučivao DNS. Kada bismo nešto i predložili, nije se uzimalo u razmatranje, ukazivali smo da to ne treba tako, ali koga briga jer su oni odlučivali. Kada smo vidjeli, kuda plovi taj brod, nismo željeli da učestvujemo u uništavanju našeg grada i obmani građana, zarad ličnih interesa i privatnih džepova.

Nas su građani prepoznali i dali nam povjerenje, pustite nas da radimo pošteno i najbolje kako znamo, a znamo – u to možete da budete sigurni!

I za kraj, da pitam nešto SDS u Prijedoru?

Da li znate u ovom momentu koliko stvarnih članova imate, ko vjeruje i podržava to što pričate? Napuštaju stranku i to javno, putem društvenih mreža. Da li znate koliko nas vaših članova kontaktira, podržavaju ono što radimo za naš Prijedor?

Preispitajte redove, manite se politike, jer dolazite i prolazite, kao lišće na vjetru, traga konkretnog nema, niti ga je ikada od vas i bilo.

Koliko je republička vlast SDS-a kada ste je imali, uložila u Prijedor?!

Vi ne vjerujete više ni sami sebi, kako da vam vjeruju građani.

Nama vjeruju, to su pokazali i svakim danom sve više pokazuju, htjeli ili ne vi to da prihvatite.

Znam, teško je istina boli.

prijedor24h