Podržaćemo budžet grada Banjaluka na vanrednom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka uz amandmane koje smo predložili, rečeno je nakon sastanka partija koje su dio većine u gradskom parlamentu.

U pitanju su dva amandmana, jedan je u iznosu od milion KM za pronatalitetnu politiku i 2,7 miliona KM za jednokratnu novčanu pomoć zdravstvenim radnicima.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić je pojasnio da će ovim amandmanima po 500 KM jednokratne pomoći dobiti zdravstveni radnici i porodilje na području grada.

– To je izraz našeg poštovanja prema njima. Ovo je manje od tri odsto budžeta Banjaluke i podrška ovim kategorijama. Nema nikakvih opstrukcija i sve ono što dolazi iz štaba gradonačelnika Draška Stanivukovića je netačno. Žao nam je što u budžetu nema više sredstava za puteve, boračke kategorije, penzionere i ostale ugrožene kategorije – naveo je Đajić.

Kazao je da su mu zaparale uši izjave gradonačelnika da “ zdravstveni radnici prose” .

– Zdravstveni radnici su dostojanstve profesija i oni ne prose. Ta sredstva nisu njegova već sredstva građana Banjaluke – naveo je Đajić.

Šef kluba odbornika Ujedinjena Srpska Neven Stanić je rekao da se tvrdnje gradonačelnika da će grad stati bez usvajanja budžeta, pokazale kao netačne.

– Dolazilo je do čišćenja grada, javna rasvjeta je funkcionirala, postavljane su klupe i to sve govori da je gradonačelnik pokušao da prevari građane Banjaluke na neki način- naveo je Stanić i napomenuo da je cilj da se usvoji budžet grada na vanrednom zasjedanju ali da on bude kvalitetan budžet.

Šef Kluba odbornika u Skupštini grada Dragoslav Topić, rekao je da ukoliko ti amandamni ne budu prihvaćeni kao dio prijedloga budžeta, da će većina tražiti da se odbornici na zasjedanju izjasne o njima.

Izvor: Srpskainfo