Epidemiološka situacija u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru nešto je bolja nego prethodnih dana i trenutno je na kovid odjeljenju 58 lica, saopšteno je poslije današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.
Na kovid odjeljenju je 36 lica iz Prijedora, 17 iz Novog Grada, četiri iz Kozarske Dubice i jedno iz Sanskog Mosta.

“Poboljšanje se ogleda i u podatku da je juče bilo 10 otpusta i samo dva prijema novih pacijenata. Tome doprinosi i akutna respiratorna ambulanta, koja pri prijedorskom Domu zdravlja radi već nekoliko mjeseci, te je konstatovano da bi, kada bi takve ambulante radile pri domovima zdravlja u regiji, bila povoljnija situacija u našoj bolnici”, navodi se u saopštenju.

U Prijedoru je trenutno 111 zaraženih virusom korona, 141 lice je u kućnoj izolaciji, oporavila su se 1.472, a 7.120 je izašlo iz zdravstvenog nadzora, dok je 101 lice preminulo.

Prema podacima Policijske uprave Prijedor, u pojačanim kontrolama tokom vikenda izvršen je obilazak 120 objekata, i to 30 vikendica i privatnih objekata, gdje su uočena tri prekršaja prekoračenja dozvoljenog radnog vremena ugostiteljskih objekata.

U prethodnih pet dana inspekcija je izvršila 46 vanrednih kontrola u kojima nisu uočene veće nepravilnosti i konstatovala da se privredni subjekti pridržavaju propisanih mjera.

Pripadnici komunalne policije izvršili su 325 kontrola lica u izolaciji pri kojima nije bilo kršenja mjera.

Štab je danas obavezao nadzorne i kontrolne organe da vrše kontinuiran i povećan broj kontrola nad sprovođenjem mjera, posebno na mjestima javnog okupljanja.

Izvor: Agencije