ПРИЈЕДОР, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић и помоћник начелника Зоран Инђић учествовали су данас у Приједору на састанку на којем су представљене досадашње активности у спровођењу Акционог плана превенције инцидената и кривичних дјела почињених из мржње и предрасуда и констатована успјешна сарадња укључених субјеката.

U Prijedoru su danas predstavljene aktivnosti u sprovođenju Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda i konstatovana uspješna saradnja subjekata uključenih u njegovo sprovođenje, saopšteno je iz Policijske uprave /PU/ Prijedor.
Sastanku u zgradi Gradske uprave prisustvovali su načelnik PU Sretoja Vujanović i njegov pomoćnik Zoran Inđić, predstavnici Gradske uprave, Foruma za bezbjednost zajednice, Centra za socijalni rad, OEBS-a, koalicije “Prva tolerancija” i drugih subjekata koji učestvuju u sprovođenju ovog akcionog plana.

Iz PU navode da je akcenat sastanka stavljen na sprovođenje zajedničkih preventivnih mjera predviđenih Akcionim planom, a razgovaralo se i o značajnom doprinosu drugih institucija, udruženja, medija i mladih, u prevenciji incidenata i krivičnih djela motivisanih mržnjom.

“PU Prijedor će i u narednom periodu, pravovremeno i u saradnji sa drugim subjektima, preduzimati aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlaštenja kako bi se očuvalo stabilno stanje bezbjednosti na području grada Prijedora i prijedorske regije”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije