U Prijedoru je danas počela revakcinacija koja je zbog propadanja 1.342 vakcine protiv virusa korona prekinuta prije 10 dana.

Danas će u Sportskoj dvorani “Mladost” drugu dozu ruske vakcine “sputnjik ve” primiti 500 građana starijih od 65 godina.

Vakcinu je primila i Ljubica Baltić iz Omarske.

– Zadoviljna sam što sam primila i drugu dozu vakcine i preporučujem svima da se vakcinišu. Ja sam odlučila da se vakcinišen jer mnogo putujem – izjavila je Baltićeva.

Danas se revakcinišu Prijedorčani koji su trebali drugu dozu da prime 12,13. i 14. aprila. U sali dvorane postavljena su četiri punkta za vakcinaciju koja bi trebalo da bude završena oko 16 sati danas.

Mjesto vakcinacije posjetio je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

– Institut za javno zdravstvo jutros je isporučio 500 vakcina, očekujemo da i narednih dana isporučuju oko 300 do 500 vakcina kako bismo vakcinisali sve koji čekaju revakcinaciju – izjavio je Pavlović.

On je rekao da će grad obezbijediti novac za kupovinu savremenog agregata kako se ne bi u budućnosti ponavljalo da zbog nestanka električne energije propadnu vakcine.

U sali sportske dvorane su i vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor i načelnica HES Doma zdravlja Prijedor Milica Otković protiv kojih je prijedorsko Tužilaštvo otvorilo istragu zbog propadanja 1.342 vakcine.

Iz prijedorskog Doma zdravlja su rekli da će danas  objaviti satnice za sutrašnju revakcinaciju.

Izvor: Srpskainfo