Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana grada uručen je ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina.

Svečanoj akademiji su se pridružili i zvaničnici Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović .

Vučića su dočekali gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Nagrada je dodijeljena kao znak zahvalnosti za brojne donacije.Ovim povodom prikazan je kratak film o donacijama vakcina i pomoći predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u njegovu čast.

Vučiću je nagradu uručio predsjednik skupštine grada Mladen Ilić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom nagrade Ključ grada, na svečanoj akademiji u Banjaluci se zahvalio na ovom priznanju.

– Shvatite koliko ste mali u ovakvim trenucima. Grad Petra Kočića, Marijana Beneša. Jedno od najvećih priznanja koje sam dobio. Postajem dio grada kraj vječnog Vrbasa – kazao je Vučić.

Srpski prvaci, piscpjesnici,revolucionari, sportisti. Temelj kulture i tradicije. Grad sa većinskim srpskim stanovništvom, dodao je Vučič u svom govoru o Banjaluci.

Dodao je da mu je stavljena velika obaveza.

– Svu podršku i ljubav za tu čast iskazujem,mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin. Biti to znači da je ovo grad koji su sagradile razlike da bi postao grad bez razlika – rekao je Vučić i dodao da bez obzira na različita politička opredjeljenja posebno je srećan što su se u gradu usaglasili da mu dodijelite ovu nagradu.

– Banjaluka da bude primjer da se može stvoriti zajednička budućnost. Srpskom narodu niko ne može da oduzme pravo da smo jedan narod i da imamo jedan jezik i pismo i da treba to da čuvamo – kazao je Vučić.

Izvor: Srpskainfo