БАЊАЛУКА, 24. АПРИЛА /СРНА/ - Састанак делегација предузећа "Поште Српске" и "Пошта Србије".

Direktor Pošta Srpske Miladin Radović istakao je danas u Banjaluci značaj saradnje poštanskih operatera i najavio potpisivanje ugovora Pošta Srpske i Pošte Srbije o strateškom partnerstvu i unapređenju poštanskih usluga.

Radović je nakon sastanka delegacija preduzeća Pošte Srpske i Pošta Srbije rekao da je razgovarano o značaju poštanskih operatera, ističući da je u prethodnom periodu kada su bile sve granice bile zatvorene, koji je bio jako težak, uspostavljena komunikacija između pošta Srpske i Srbije.

– Razgovarali smo danas o unapređenju poslovanja, kao i o potpisivanju ugovora o strateškom partnerstvu i razvoju i unapređenju svih poštanskih usluga – rekao je Radović.

Direktor Pošte Srbije, Zoran Đorđević je u izjavi novinarima rekao da je delegacija ovog preduzeća došla sa željom da saradnja između dvije pošte dostigne nivo koji na kojem je saradnja dvije vlade.

– Sve ono što je zacrtao i naš predsjednik Aleksandar Vučić, a to je da saradnja sa Republikom Srpskom, ima jedan od najvećih prioriteta kada je u pitanju Srbija, a to se svakako reflektuje i na dve pošte – rekao je Đorđević.

On je rekao da će vrlo brzo biti potpisan krovni sporazum koji će otvoriti novu stranicu u saradnji Pošte Srbije i Pošta Srpske kako bi usluge koje daju bile na najvišem mogućem nivou, da građani budu zadovoljni.

Đorđević je najavio da će se strateško partnerstvo širiti i dodao da će biti novih lijepih stvari kada su u pitanju usluge i razvoj Pošte Srbije i Pošta Srpske.

Đorđević je rekao da Pošta Srbije vrši reorganizaciju, restrukturisanje i digitalizaciju, za šta imaju podršku Vlade Srbije i predsjednice Vlade Ane Brnabić, koja je generalno najviše zainteresovana za digitalizaciju u Srbiji, ali i samog predsjednika Aleksandra Vučića.

– Pošta Srbije ne samo da će biti i ostati lider, već će probati agresivnim pristupom prema tržištu da zauzme što veći deo tržišta, prvenstveno jer građani najviše imaju poverenja u državne institucije i svojim garancijama može da pruži najbolju, najkvalitetniju i najbržu uslugu – zaključio je Đorđević

Autor: SRNA/RTRS