Dramska spisateljica i profesorka Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu Biljana Srbljanović reagovala je na intervju Biljane Mašić, supruge Miroslava Mike Aleksića, u kom je rekla da je Aleksiću “sve namješteno”.

Prenosimo pismo Biljane Srbljanović:

– Ako je do sada iko imao sumnje u sposobnosti osumnjičenog predatora Miroslava Aleksića, da sa predumišljajem, organizovano, inteligentno i veoma podmuklo, decenijama stvara uslove za svoje zločine za koje je i zvanično optužen, na Veliki petak proste 2021. godine konačno je dobio priliku da sve shvati. Jer, baš na ovaj najtragičniji dan u istoriji Hriščanske crkve, dan suđenja, ponižavanja, mučenja i pogubljenja Isusa, veoma podmuklo i sa monstruoznim predumišljajem, krenula je organizovana kampanja Aleksićeve odbrane, koju je, jasno je, mogao da smisli samo on, čovjek osumnjičen za kontinuirane najteže zločine protiv djevojčica za koje je bio jedini bog.

Njegova partnerka i suvlasnica privatne škole glume (koja još uvek nije ugašena, već samo trenutno ne radi) profesorka Biljana Mašić dala je intervju, u kome samo naizgled sakriveno, a u stvari potpuno jasno Aleksića poredi sa Isusom, govori o “stradanju” svog supruga, iza koga stoji nekakav neimenovani “master majnd”, koji je “iskoristio institucije sistema” da ga “lažno optuži” za gnusan zloči, a da njemu, Aleksiću, kako profesorka tvrdi, baš kao ni Isusu, nisu dali priliku da kaže ni riječ.

Istovremeno, nekoliko polaznika te još uvijek nerasformirane “škole”, jedva punoljetnih (neki i nisu još), nastupili su u drugim novinama, a odmah zatim na prazničnom programu televizije koja je nacionalnu frekvenciju dobila kao dječiji kanal (sic!), da podupru strategiju odbrane, prošire narativ o izdaji Mike – boga, te stradanju njihovog nedužnog i nevinog učitelja kome su ta djeca i dalje slijepo vjerna.

Aleksićev plan je očigledan sa dva aspekta: najprije da optuženi pokušava da se predstavi kao biblijska žrtva, da izazove emocije, pažnju, posije zrno sumnje u srcima zbunjenih ljudi, koji nikako da shvate kako je zločin za koji je optužen uopšte moguć.

Drugi aspekt je još strašniji, jer je njime, vjerujem sasvim voljno, optuženi dao uvid u svoj inteligentan metod pripreme i sprovođenja zločina za koje je optužen, cinično nam pokazao ko je zapravo on. Drugim riječima, on je sebi organizovao odbranu, na koju naravno ima pravo, a koju je smišljao svih ovih stotinu dana pritvora, ali kao i svi slični predatori u istoriji literature, ne može da odoli da svojoj sujetnoj narcisističkoj želji da nam istovremeno, pa makar ga to koštalo slobode, dokaže koliko je pametniji od svih – navodi se u pismu, prenosi Blic.

Kako je Srbljanović dodala, “bilo je strašno gledati djecu”, polaznike Mikine škole, kako gostuju nakon Dragana Markovića Palme, koji je u javnosti optužen za podvođenje maloljetnica i žena.

– Strašno je bilo gledati ovog jutra djecu na Hepi televiziji, koje je neodgovorno, neadekvatno i prilično uznemirujuće ispitivala voditeljica, kako verglaju naučene i pripremljene rečenice, kao brzalice i molitve o kojima sa ponosom pričaju, a koja su u studio ušla odmah nakon gostovanja drugog osumnjičenog predatora – Palme, koje je bilo uvertira ove ogavne medijske ofanzive. Aleksićeva žena nije nastupila kao profesorka i suvlasnica profitabilnog biznisa, ne, ona je nastupila kao žrtva izdaje Milene Radulović, koju je opisala kao dugogodšnjeg apostola te njihove crkve, koja je boga prodala kao Juda Iskariotski. Ona je u novinama iznijela niz neistina, na primjer da Aleksić nije mogao da se brani, a sam je izabrao da se brani ćutanjem, da oni, njegova porodica i prijatelji, nisu imali pristup medijima, iako smo svi vidjeli da direktno odbija da odgovara novinarima – navela je Srbljanović, a potom dodala:

– U intervjuu se obrušila na žrtvu svoga muža, ali je i sama, a sada mislim slučajno, pružila uvid u patologiju tog čovjeka, čija je, neko bi rekao, ona zapravo prva žrtva. Profesorka i pedagog Biljana Mašić je navela kako se njen muž smijao kada je advokatu rekao da je optužen za silovanje, da se sa njom, svojom ženom, ophodio preteći, agresivno i ponižavajuće: “izgrdio me na pasja kola zbog Milene”, rekao da je bezvrijedan profesor koji treba da da otkaz i time nam otkrila do koje mjere je optuženi normalizovao agresiju, vrijeđanje, poništavanje ličnosti, uspostavio bespogovornu vjeru u samo jednog boga – sebe, ubeđujući ih da je to što im radi zapravo ljubav. Simultano i strateški osmišljeno su “njihova” djeca, na televiziji, instruisana da otkriju identitete anonimnih žrtava, djelovala kao igračke ovog čovjeka koji iz ćelije vuče konce, manipulisana i upotrebljena za najprljaviji posao. Jer, otkrivanje identiteta zaštićenih žrtava nije mogao niko drugi da obavi do njih, niko od “odraslih”, čak ni najveći sljepci što se godinama vucaraju po toj televiziji, a bez ikakve kontrole ili posljedica, nego su podmetnuli djecu da “izdajnice” imenuju, da prekrše svako pravilo zakona i morala i bace mlade (i maloljetne) žrtve pred rulju ove naše javnosti. Kakav strašan, strašan dan. I kakav jezivi podsjetnik kakvi smo mi ljudi, zbog kojih je Isus zaista stradao  napisala je Biljana Srbljanović za javniservis.net.

Izvor: Srpskainfo