Ove sedmice biće raspisan tender za izbor izvođača radova za sanaciju Ulice Nikole Luketića u prijedorskom naselju Čirkin Polje, najavio je danas gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović prilikom posjete mještanima.
“Jedna jako neobična situacija. Još od 1988. godine mještani su imali asfalt, međutim, prije izbora, prethodna vlast je odlučila da rekonstruište ovu ulicu, ali je nije završila”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da je nova Gradska uprava opredijeljena da radi ono što je prioritet građanima.

“Smatramo da nije korektno bilo uraditi ovo i ostaviti takvu građanima koji su je gradili samodoprinosima prije rata. Zato smo odlučili da krenemo u rekonstrukciju čim se završi tender i izabere izvođač”, rekao je Pavlović i poručio da nije u redu da mještani “trpe prašinu i muku muče zbog nekog ko je nešto započeo, a nije završio”.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene odnose Dragoslav Kabić rekao je da je jutros izdat nalog za raspisivanje tendera.

“Čekali smo da se usvoji plan javnih nabavki i završi sva procedura oko budžeta, koji je kasnio. Čekali smo i da `Vodovod` završi svoje poslove rekonstrukcije na kraju ove ulice. Ostali su armirano-betonski radovi na šahtu, a to će biti u narednih nekoliko dana”, naveo je Kabić.

On je dodao da je vrijednost radova, po postojećem predračunu, oko 46.000 KM.

“Ulica je uništena nakon rekonstrukcije vodovodne mreže i bilo je planirano da se asfaltira ovaj dio, ali, po mojim saznanjima, usljed oštećenja asfalta Ulice Zmaja Jove Jovanovića, sredstva su preusmjerena da se tamo završi sve”, pojasnio je Kabić.

Riječ je o ulici dužine oko 350 metara.

Izvor: Agencije