Slušajući izlaganja predsjednika Kluba SDS Miladina Stanića, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik, rekao je da mu je Miladin Stanić, kada su bili kod Stanićevog kuma, tražio dva miliona maraka da pređe iz SDS u SNSD ili neku drugu političku partiju.

Nemoj samo Miladin Stanić da priča o poštenju, on i poštenje su dva diametralno suprotna pravca. Šta je vama kakva je ovo mržnja – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev Stanića odbio jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

– Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš – rekao je Dodik.

On je ovo rekao kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD. Dodik je istakao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da su sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se interveniše, “bilo teže nego željezo” i da je bolje da to pusti.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću. A on dođe i najžešće govori o tome, ovo je Narodna skupština, pretvorili ste je u veliko ništa – rekao je Dodik.

Potpredsjednik NS RS Denis Šulić nakon toga je izrekao opomenu udaljenja Miladinu Staniću i odredio pauzu od pet minuta, kako bi se spriječila dalja napetost između Stanića i Dodika, ali je Dodik i nakon pauze nastavio sa izlaganjem koje je bilo upućeno narodnom poslaniku Miladinu Staniću.

– Kakav kriminal i korupcija, o čemu vi pričate, pitajte to Miladina Stanića. Juče i Evropski savjet na dnevni red postavlja BiH, a mi kad postavimo ovdje odmah neke pobune. Kao da nije bila pandemija i ništa što je opterećujuće. Ovdje samo vidim fiks ideje par njih koji pokušavaju da kažu samo nešto usmjereno protiv nas – kazao je Dodik.

Izvor: Srpskainfo