Na području Policijske uprave /PU/ Prijedor u aprilu je evidentirano 95 krivičnih djela, od čega 37 ili 39 odsto po nepoznatom izvršocu, izjavio je danas načelnik ove uprave Sretoja Vujanović.


“Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 85 odsto, a procenat rasvijetljenosti krivičnih djela izvršenih po nepoznatom počiniocu iznosi oko 63”, rekao je Vujanović na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio na to da je u aprilu prijavljeno i rasvijetljeno ubistvo počinjeno u Srednjim Buševićima kod Krupe na Uni, gdje je izvršilac lišen slobode i predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

“Rasvijetljeno je krivično djelo teške krađe motornog vozila prijavljeno u februaru ove godine, a utvrđeno je da se radi o lažnom prijavljivanju krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom osiguranička prevara”, dodao je Vujanović.

On je naveo da su u aprilu kontrolisana i evidentirana 44 ilegalna migranta.


Načelnik sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da su u aprilu evidentirana četiri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i kojima je materijalna šteta oko 754.000 KM, a stečena protivpravna imovinska korist 752.000 KM.

“Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirana su dva krivična djela i osam prekršaja”, dodao je Bašić.

Načelnik sektora policije Mario Milašin rekao je da u aprilu iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 28 prekršaja, što je za 123 prekršaja ili 81 odsto manje u odnosu na uporedni period, a iz oblasti bezbjednosti saobraćaja 56 saobraćajnih nezgoda, od čega tri sa teškim i 13 sa lakšim tjelesnim povredama.

Izvor: Agencije