Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović potpisao je danas sa dvije firme ugovore o kupoprodaji nepokretnosti u vlasništvu Grada Prijedora.

iječ je o firmi “Neomet Montaža” d.o.o. Prijedor čija je osnovna djelatnost montaža tehnološke opreme i tehnoloških cjevovoda u prehrambenoj industriji, energetskih postrojenja i cjevovoda, te izrada i montaža čeličnih konstruckija. Brojne reference ovog preduzeća u zemlji i regionu potvrđuju dugogodišnji kvalitet i dosljednost u poslovanju. Kupovinom oko 3.000 m2 zemljišta u zoni “Celpak” stvoreni su preduslovi za izgradnju sopstvenog proizvodnog kapaciteta i širenja istih u skladu sa sve većim tržišnim zahtjevima. Trenutno zapošljavaju preko 30 radnika, a završetkom samo prve faze investicionog projekta na novoj lokaciji otvoriće se prostor za zapošljavanje dodatnih 10-ak radnika.

Drugi ugovor je potpisan sa preduzećem < “Končary” > d.o.o. Prijedor iz oblasti građevinarstva, specijaliziranom za radove u niskogradnji. U skladu sa tržišnim uslovima i pozitivnim trendovima u građevinskom sektoru, preduzeće planira izgradnju sopstvenog proizvodnog pogona za proizvodnju specijalnih elemenata od betona za potrebe niskogradnje. Kupovinom oko 2.000 m2 zemljišta u zoni “Celpak” preduzeće će započeti sa izgradnjom planiranih kapaciteta i pokrenuti proizvodnju za koju će angažovati novih 10-ak radnika. Trenutno preduzeće zapošljava 6 radnika.

Ovo su neke od mjera kojima Gradska uprava pruža podršku i lokalnim preduzećima koja imaju potrebu za širenjem kapaciteta ili izgradnju sopstvenih proizvodnih kapaciteta, bez obzira na njihovu veličinu.
Prodajom zemljišta u zoni “Celpak” za ova dva investitora, ovaj lokalitet je gotovo u potpunosti popunio svoje kapacitete. Očekuje se da u narednom periodu Gradska uprava sklopi ugovore sa još tri investitora koji su već u postupku pregovaranja, čime bi ova zona bila u potpunosti popunjena.

Izvor: prijedorgrad